avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire?

Buna ziua,
Am mostenit de la tatal meu 1/3 din casa parinteasca (a bunicilor). Mai sunt 2 propietari pe aceasta casa, respectiv fratele si sora tatalui meu, ambii decedati.
Copiii defunctilor au facut sucesiunea dupa parinti, insa nu au dezbatut la masa succesorala si cota de 1/3 din casa parinteasca. Asta inseamna ca au renuntat la aceasta cota?
Acum cer despabugiri din partea mea.
Care este solutia legala sa devin 100% proprietara pe casa? Mentionez ca terenul pe care e construita casa imi apartine in totalitate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:00, 20 Iunie 2022
dezbaterea succesorala se face pe intreaga masa succesorala, adica pe toate bunurile ramase in urma defunctului, indiferent ca acestea sunt sau nu specificate in CM; deci nu au renuntat; renuntarea nu se poate face partial; ori renunti la intreaga succesiune care ti se cuvine, ori o accepti pe toata. Daca doriti intregul imobil, va trebui sa faceti un partaj si sa le platiti sulte celorlalti comostenitori (veri). de dorit sa faceti partajul amiabil, direct la notar, voluntar si nu prin instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Acceptarea succesiunii este totala, deci vizeaza totalitatea bunurilor din patrimoniul defunctului.

Ea este definitiva, irevocabila.

Totodata, manifestarea de vointa nu este una conditionata.

Prin urmare, se impune a fi efectuata imparteala, oricand, aceasta procedura poate fi solicitata de orice persoana interesata.

Daca exista bunuri care nu au fost cuprinse in masa partajabila, la dezbaterea mostenirii, dezbaterea succesorala poate fi realizata ulterior, fara a exista un termen, in acest sens.

Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu.
Înseamnă că fiecare dintre ei, se poate adresa biroului notarial unde au dezbătut succesiunea după părintele lor și pot solicita un supliment la certificatul de moștenitor inițial.
Masa succesorala după unchiul/mătușa dvs se va suplimenta cu 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Mostenire larisarazvan larisarazvan Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta: in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)