avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Buna ziua. Avem un proces pe un teren in litigiu ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Buna ziua. Avem un proces pe un teren in litigiu pentru care ...

Buna ziua. Avem un proces pe un teren in litigiu pentru care s-a desemnat de catre instanta, un expert pentru realizarea expertizei tehnicei judiciare asupra terenului.
Dna. expert estimeaza ca abia peste un an se poate ocupa de expertiza noastra si inteleg ca si colegii dansei (2-3 persoane active) sunt aglomerati cu foarte multe lucrari.
Am solicitat instantei sa ne ajute cu numirea unui alt expert doar daca acesta ar putea realiza mai repede expertiza tehnica. Pot sa mai fac ceva sa urgentez lucrarea?
Multumesc.
Iulia
Cel mai recent răspuns: Iulia Casas , utilizator 19:58, 8 Mai 2021
Din pacate nu puteti face nimic. Nu sunt experti disponibili, nici experti mai putin incarcati/ desemnati de catre instante/ parchete/ politie sa efectueze expertize. Problema este in curtea MJ (treneaza de ani de zile, indiferent din ce partid face parte ministrul care se perinda pe la minister) care nu intelege ca fiecare tribunal trebuie sa dispuna de un numar suficient de experti pe fiecare domeniu de activitate/ specialitate daca se doreste grabirea activitatii de expertiza.
Pentru a face experti noi este nevoie de organizare cursuri de perfectionare, apoi examene/ interviuri. Deci bani, timp, lectori/ auditori, etc. Activitatea trebuie organizata de catre Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ. Este de amintit ca activitatea de expertiza nu beneficiaza de o legislatie noua, moderna, fiind in continuare pe rol OG nr. 2/ 2000 cu cateva modificari si completari.
Multumesc pentru raspuns.
Discutați această problemă cu instanța,solicitați sa efectuați eventual o expertiză extrajudiciara, discutați cu ceilalți experți etc.Tb ss existe variante depinde dacă aveti av care să punem problema sau să nimeriti un judecător înțelegător..
Va multumesc domnule avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un dosar deschis la judecătorie pentru despăgubiri ... ionandra ionandra Buna ziua, am un dosar deschis la judecătorie pentru despăgubiri bănești pentru nefolosinta imobil.De 4 termene circa 6 luni expertul desemnat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am in desfasurare un dosar de partaj imobil din 2018. ... MarcelDosoftei MarcelDosoftei Buna ziua, Am in desfasurare un dosar de partaj imobil din 2018. De la data depuneri pina azi deci de 3 ani am ramas in faza de depunere expertiza ... (vezi toată discuția)
Interviu pentru acordarea calitatii de expert tehnic judiciar Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu In luna iunie anul curent se va organiza o sesiune de interviuri pentru atribuirea calitatii de expert tehnic judiciar. In comunicatul Ministerului Justitiei ... (vezi toată discuția)