avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate alexbv

Activitate alexbv

Răspuns la discuția Casa pe firma sau nu?
nu e vorba de o "inginerie financiara"...ok, referitor la finantare....banii vin ca imprumut de la o alta firma, as fi dorit sa pot primi acei bani imprumut ca persoana fizica, dar am inteles ca nu se poate...asadar, gandeam sa achizitionez apartamentul pe firma mea, dar nu vreau sa ma trezesc ca am cheltuieli anuale ridicate(impozit, utilitati, etc), tocmai de aceea intrebam daca sunt costuri diferite pt. utilitati si daca ulterior firma mea imi poate vinde mie apartamentul si ce costuri implica aceasta tranzactie. Multumesc oricum, dupa cum spuneati, mai bine ma adresez unui specialist.
Buna ziua! incerc sa lamuresc daca e oavantajoasa achizitionarea unui apartament pe firma(proprie) si ce taxe, impozite si cheltuieli cu utilitatile implica aceasta. Sunt fortat sa fac achizitia pe firma deoarece doar astfel pot obtine finantare.
Am urmatoarele nelamuriri:
-impozitul pe proprietate este de 1%/an calculat din valoarea proprietatii - avand in vedere acest lucru, daca firma mea vinde apartamantul ulterior catre mine(pt. a evita plata impozitului ridicat pe proprietate), ce cheltuieli implica? Am inteles, in acel moment voi fi dator sa achit TVA-ul (altfel deductibil), catre stat.
-care este procentul anual de amortizare a unei locuinte? (de fapt, dupa cat timp se amortizeaza si nu mai este nevoie plata tva?)
- care sunt costurile pt utilitati in cazul in care apartamentul este proprietatea firmei? Pt. a avita acest cost, pot avea contractele de utilitati pe numele meu, ca persoana fizica (daca fac contract de comodat cu firma, eu ca locatar).
-sugestii/ recomandari?
multumesc mult! voi reveni cu mai multe intrebari, cu siguranta vor mai apare :)
Andreea Lisievici a scris:

Ghola are dreptate, insa trebuie avut in vedere faptul ca "activitatea de atragere" presupune o activitate relativ continua, nu o operatiune singulara. Daca societatea da un imprumut si prin asta nu fraudeaza creditorii si nu isi creeaza imposibilitate de plata, atunci cred ca e ok.


Credeti ca e ok, sau afirmatia are un temei legal??