Buna ziua, am depus pe data de 1 septembrie revisalul pentru 3 angajati. Unul din ei mi-a adus toate actele dar 2 nu mai vor angajati, nu au adus toate actele de angajare si nici nu au semnat nici contractele individuale de munca.Iar azi sau maine trebuie sa merg sa duc actele de angajare. Cum ar trebui sa procedez daca ei s-au inregistrat in revisal, dar nu mai continua cu noi? :((
Buna ziua, nu am mai intrat de foarte mult timp pe acest forum.Pana si contul mi s-a fost dezactivat.Dar am avut nevoie de un pic de ajutor si..am revenit...
Am citit mesajele care le-am postat acum un an jumatate aproximativ.Multe s-au schimbat de atunci.Cineva a scris ca ''drumul spre rai trece prin iad'' si chiar a avut dreptate. Au mai durat vreo 3 luni pana am gasit un job, bineinteles nu in domeniul meu..dar eram multumita si asa, pentru ca salariul era foarte frumusel.Dar am lucrat doar vreo 8 luni acolo pentru ca nu era ceva care sa imi placa.Imi doream ceva mai mult pentru mine, (eram vanzatoare intr-un magazin cu haine de lux dintr-un mall, in alt oras). Iar acum totul s-a schimbat, lucrez pentru mine, de fapt pentru noi, pentru ca impreuna cu sotul am deschis o firma care, in ciuda crizei merge foarte bine.
Nu cred ca trebuia sa scriu aici despre viata mea personala dar vroiam sa arat ca in viata se pot schimba multe, trebuie sa mergi mai departe si sa ai rabdare...:D
Da, asa e..dar am auzit ca exista o formula...de exemplu daca ai un numar de ani la categoria a II a se inmulteste cu 1,3(de exemplu), nu stiu exact...sau la categoria I este alta situatie. Am cautat pe internet mai multe informatii, dar nu prea gasesc ceva concret.:">
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine, pentru ca nu ma prea pricep.
Mi-a dat cineva cartea de munca sa-i calculez vechimea,adica anii totali.
Din ceea ce am adunat eu a iesit:
- 10 ani,1luna si 5 zile la categoria a II a (scria undeva ca e categoria a II a)
- 2 luni si 17 zile - necalificat;
- 3 luni (zidar 2/B) asa scria la ''meseria sau functia si locul de munca cu conditii deosebite'' ;
- 2 ani,6luni si 12 zile-nu scria categoria, doar zidar
- 7 luni si 7 zile - militar.
Va rog mult sa imi spuneti cum se calculeaza anii.pentru ca nu imi dau seama si nici nu am mai calculat niciodata.:">
Va multumesc:">
Sincer....am ramas fara cuvinte dupa ce am citit cele de mai sus. Ma simt mult mai fericita si sunt sigura ca o sa reusesc mai devreme sau mai tarziu sa imi indeplinesc visele.
Va multumesc foarte mult pentru ceea ce mi-ati scris si pentru timpul acordat :).
Asta se intampla in orasul Botosani:(( (cred ca va asteptati sa fie undeva in Moldova)si e la o firma de productie si comert. Chiar daca am terminat in Iasi, m-am gandit ca daca ma angajez in orasul unde m-am nascut ar fi mai bine pentru ca nu ar mai trebui sa platesc chirie si alte cheltuieli cu intretinerea si mi-ar fi mai usor.dar vad ca nu se poate...#-o.
Iar salariul acesta e pentru norma intreaga nu doar jumatate d norma.
:(