avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Ciobeica

Activitate Laura Ciobeica

Buna ziua,

Raspunsul meu citat de dvs este din 2016...
Ma tem ca intre timp ss-au schimbat niste lucruri... De exemplu, evidenta autorizatiilor eliberate e Ministerul Justiiei este o baza de date la care acces si fiscul...este posibil sa primiti notificari de genul ca nu ati depus declaratii de venituri si/sau nu ati platiti contributii.

Ma gandesc ca nu ar strica sa obtineti autorizatia cand o veti si folosi, atunci va veti inregistra la institutiile mentionate si veti lucra linistita.
L.C.
Răspuns la discuția PFA PFI
Buna ziua,
Faptul ca sunt inversate cuvintele nu inseamna ca nu va incadrati in categoria profesiilor liberale.
Continuati inregistrarea la ANAF si sa aveti mult succes!
Buna ziua,

Daca nu ati gasit pana acum, exista Codul Consumului.
[ link extern ]
L.C.
Buna ziua,

Nu stiu daca ati rezolvat deja dar eu as declara ca am stat periodic in Bucuresti in ultimii ani si abia acum am hotarat sa ma stabilesc definitiv, prin urmare declarati schimbarea adresei ... mi se pare o solutie buna pentru a evita alte discutii ca de consecinte nu poate fi vorba din moment ce nici nu ati profesat...
Mult succes!
L.C.
Răspuns la discuția Avocat şi traducător autorizat
Buna ziua,

La momentul in care va obtine autorizatia de traducator de la MJ, persoana respectiva se va inregistra la Anaf cu profesia liberala de traducator autorizat.
Daca nu i se va aloca un alt cod fiscal va factura servicii de traducere si/sau interpretariat oricarui client folosind facturier cu datele de traducator autorizat, nu cred ca se poate include in contractul de asistenta juridica pentru ca veniturile se vor declara distinct pe ambele profesii... Legea traducatorilor 178/1997, conditii autorizare si functionare:
[ link extern ] /
De asemenea, in ceea ce priveste traducerile notariale, se vor respecta prevederile din legea notarilor publici. Aceste prevederi le gasiti in regulamentul de aplicare in linkul urmator :
[ link extern ]
O discutie similara e poate fi utila: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Succes!
L.C.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Sediul de lucru al traducatorului poate fi la domiciliu sau la birou (inchiriat sau in alte conditii).
In conditiile in care Dvs nu functionati ca un birou la domiciliu- adica nu asteptati trecatorii sa vina sa va intrebe daca efectuati traduceri, nu aveti niciun motiv sa afisati un orar de functionare. Colaborarile pe care le aveti sunt, probabil, stabilite in punct de vedere al orelor de lucru pentru predare/ridicare documente, etc., asadar, cat timp lucrati acasa, nu vi se aplica prevederile de mai sus.
L.C.
Răspuns la discuția PFA traducător
Buna ziua,

Registrul Comertului cere o dovada ca sunteti abilitat sa prestati activitatea pe care doriti sa o adaugati la mentiuni, pot sa presupun ca ar fi posibil sa obtineti un raspuns pozitiv doar cu certificatul pentru engleza-romana...incercati si vedeti ce rezolvati.
Sper sa fie de folos!
L.C.
Răspuns la discuția Obtinere certificat traducator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Probabil ati aflat deja ca, intr-adevar, autorizatia MJ va fi emisa numai celor care au obtinut nota de trecere la exemenele de traducere si retroversiune in domeniul juridic (minim 7), organizate de Ministerul Culturii prin Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala.
[ link extern ] /
L.C.
Răspuns la discuția tarif traducere
Buna ziua,

Poate nu este prea tarziu sa va ofer o sugestie... pe care o puteti folosi oricum in eventuale viitoare colaborari. De obicei, firmele de traduceri au tarife standard pentru colaboratorii traducatori, eu personal as negocia foarte mult acele tarife pentru documentele ce necesita traducere autorizata deoarece firma se va folosi de faptul ca detineti autorizatia emisa de Ministerul Justitiei. Costul unei traduceri autorizate, oferita de firma respectiva publicului larg, ar trebui sa va ofere valoarea de la care puteti negocia tarifele Dvs. :)
Spor la lucru!
L.C.
Răspuns la discuția Traducere 2 limbi
Buna ziua,
Spuneti-ne daca sunteti traducator autorizat pentru una sau cele doua limbi pe care le mentionati.... nu se intelege daca in continutul textului despre care vorbiti exista elemente importante in limba araba sau pot fi ignorate ca si continut....
L.C.