Stimata doamna, mi-ati dat niste legi care n-au nicio legatura cu situatia descrisa.
Le-am citit, le-am prezentat si politistului care a stat cu mine la telefon vreo 30 de minute, le-a citit si el, ca si el era mirat de situatie. Dumneavoastra nu ati spus nimic relevant. Recititi va rog legile pe care mi le-ati mentionat si mirati-va.
Am spus clar ca e zona de munte si vecinul e mai jos.
"Dvs. ce vreți? Să-și imagineze careva topografia locului? Nu vi se pare firesc să-i prezentați măcar vreo hartă?"
Ce nu ati inteles?
Chiar aveti nevoie sa va desenez harta pentru atat???
Unul e SUS. Altul e JOS. GREU! Fereasca Dumnezeu.
Puteti urla la oameni, dar sa ajutati cu adevarat, e greu.
Ba e vina mea ca n-am dat suficiente detalii.
Ba e vina mea ca am dat prea multe detalii si "v-am" incurcat.
Va rog sa ma iertati, dar stau cam prost cu rabdarea dupa toate astea. Am scris aici sperand ca gasesc ajutor, ca eram intr-o situatie urgenta.
"V-am scris mai sus, încă din 19 nov 2023, să luați legătura cu un avocat. (eventual de prin partea locului)."
Am scris emailuri la 5 avocati cat de simplu se poate descrie. Am primit ZERO raspunsuri.
Am cautat pe google: Avocat specializat in "Energie și resurse naturale".
I-am luat la rand.
Dumneavoastra ce vreti?
"Pe bune?" Da bineinteles, ma jur pe ce-am mai sfant.
Cu ce v-am gresit eu?
V-am zis clar, am sunat la Apele Romane. Am trimis si primit email care nu zice nimic, si nu sustine deloc situatia.
V-am descris situatia pe larg, pe scurt, am recapitulat.
Mi-ati dat informatii irelevante, cu toate ca ati sustinut ca legea e de partea mea.
Am ajuns la concluzia ca legea apelor e o mare tampenie in zona de munte, pentru ca ii obliga pe vecini sa se saboteze unul pe celalalt, pana ce unul ii va da in cap celuilalt daca isi muta izvorul.
Asta i-am spus ultimei persoane care mi-a scris. Ce am spus gresit?
Chiar nu reusesc sa va inteleg, explicati-mi dumneavoastra!
Acesta este mesajul pe care l-am trimis la avocati prin email:
"
Am o cabana in zona de munte.
Sub terenul pe care am casa, e un izvor ingradit si captat in bazin, de unde ne luam apa de 30 de ani incoace.
Izvorul curge firesc, prin terenul meu (de sus in jos).
Am un vecin cu casa sub izvor (izvorul e sub mine, iar el e sub izvor la 50m).
A cumparat proprietatea cu izvorul si m-a deconectat de la apa.
Nu am dreptul la apa pentru ca a devenit izvorul proprietate privata?
Se poate ataca urgent? Exista vreo cale legala de a ma reconecta?
Multumesc.
"
E mai simplu ca Ana are 2 mere. Cate mere are Ana?
Sau mi se pare mie si e defapt matematica quantica?
Va si desenez:
o - casa mea
~ - izvorul
u - casa lui
Exact asa, de sus in jos.
Izvorul a fost ingradit, si mi s-a revocat accesul.
Ati reusit sa ii dati de cap?
Ma gandeam sa va atasez si un desen daca tot mi-ati cerut, dar vad ca mi-ati cam cerut imposibilul. Nu gasesc sau chiar nu exista optiunea asta pe forum.
Later edit: Am rezolvat-o si pe asta. V-am facut mare desen. Va dau asa cu link:
[ link extern ]
Va rog sa apreciati munca depusa.
Deci vedeti acolo, unde e cu albastru ingradit, e apa. Parintii mei au betonat bazinul.
El pur si simplu a cumparat proprietatea pe ascuns (fara sa ne fi zis cineva ca e iar de vanzare) si m-a deconectat, ca el de mic copil si-a dorit sa fie pirat, si acum e "apele" lui!
Doamne-ajuta!