avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate DAC123

Activitate DAC123

Am înțeles. Mulțumesc frumos!

Știu că anul trecut când a vândut, tatăl nu a putut vinde fara semnăturile copiilor și nu au înțeles de ce tatăl a făcut această mișcare când oricum și-a luat alt ap.

gi-jane2 a scris:

Cred ca nu mai contează acum ce se putea face. Va puteati intelege cu tatal sa va recunoasca acest drept sau în caz ca nu, ati fi dezbatut succesiunea în instanta și urma sa dovediti ca mama avea acest drept.
Pt ce e mai vechi de 3 ani, intervine prescriptia.
Fără sa aveți un drept recunoscut pe hârtie, nu il impiedica nimic pe tata sa va dea un ban când a vândut.
Daca mai rămâne ceva în patrimoniul tatalui la decesul lui, copiii vor imparti egal.

Ah ok, explicați așa, cu toate cuvintele în propoziție pt că nu citim gânduri.
De-aia întrebam aici, ca să ne lămurim in legătură cu ce nu știm. Nu înțeleg recalcitrarea dvs.

Și până în 3 ani de la deces, ce se putea face? Care era procesul de obținere a acestui drept?

gi-jane2 a scris:

Răspunsul e ca acum nu mai au nimic, aveau o șansă la maxim 3 ani după decesul mamei, nu la 17 ani distanta.

Asta era întrebarea. Daca copiii au acel drept de creanță din contravaloarea vânzării ap?

gi-jane2 a scris:

"Ea nu era trecută în niciun act"
Atunci...la revedere, nu au ce sa mai fac acum

S-a făcut succesiunea acum 17 ani cand a decedat. Copiii au moștenit moștenirea Dnei Y pe care o avea de la părinții ei. Cu acea moștenire e totul clar, cu acest drept de creanță nu e clar. Ea nu era trecută în niciun act, a venit doar cu aport pe parcursul vieții ei. Ba chiar l-a dat în judecată în anii '90 pt că dl. X refuza să contribuie la necesitățile in casă. A pierdut acel proces, din păcate.

gi-jane2 a scris:

Când s-a făcut succesiunea, ce au mostenit copiii?

Am și eu o speță.
Dl. X a contractat un apartament în '83 (iunie/iulie) prin CARE, in toamna aceluiași an s-a însurat cu d-na. Y și a terminat ratele in '98-'99. Cei 2 au avut 2 copii - XY1 și XY2.
Dna Y a decedat în '07, ulterior facandu-se succesiunea, XY1 și XY2 au rămas cu un drept de creanță de la dna Y pe acest apartament platit din banii familiei.
Dl. Y a vândut acest ap. in '23. Întrebarea e, copiii aveau drept la contravaloarea sumei ap? Și dacă da, cat la sută? Având în vedere că dl. Y era proprietar unic in acte.
Este legala o executare silita fara ca persoana executata sa fie anuntata de actiunea in instanta si finalizata fara cale de atac? Toate acestea in 2 luni de zile. Am aflat ca sunt executata silit in momentul in care banca mi-a dat mesaj ca sunt executata silit (iunie 2020). Este legal asa ceva. acestea s-au intamplat in februarie-aprilie 2020.
pe 5 februarie s-a depus cererea
pe 17 februarie a fost facut dosarul
pe 3 aprilie s-a incheiat fara drept de apel.
timp in care eu nu am stiut nimic si nici nu am fost anuntata.
este legal? se mai poate face ceva acum?
Perfect. Mulțumesc tare mult amândurora!
Am si eu o intrebare.
Unde ma pot adresa sau ce trebuie sa fac pt ca administratorul sa faca asociatia de proprietari persoana juridica. Asociatia noastra in 2021 nu are un cont bancar pt a facilita plata întreținerii. Nu ma pot adresa direct administratorului pt ca acesta a fost deranjat de faptul ca i-am spus sa ma intrebe pe mine de tot ce este legat de ap unde stau singură (proprietarul este tatal meu si face mereu pe mesagerul). Avand in vedere toate acestea, am mari dubii ca administreaza corect. Se poate trimite un audit? Si daca da, prin ce metodă?