avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Daria51

Activitate Daria51

Mulțumesc pentru răspuns!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Puteti incerca sa ii transmite o notificare, eventual redactata prin avocat si transmisa prin executor, ca in termen de x zile/saptamani sa execute lucrarile restante si sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contractul de vanzare incheiat.

In cazul in care nu se conformeaza, mergeti cu acel contract de vanzare la un avocat pentru a-l analiza si pentru a va spune, concret pe clauzele contractuale, ce puteti face mai departe.

Contractul prevede că se obliga sa le execute pe cheltuiala proprie până în luna februarie. El spune că are toate aprobările și în 2-3 săptămâni o sa fie gata dar....
Restul lucrărilor la fel tot amânat și ne-am cam saturat sa tot ne rugăm de el.

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Contractul incheiat ce prevede in legatura cu bransamentele si lucrarile ramase?

Bună ziua,
Am încheiat în luna decembrie 2021 contractul final de vânzare cumpărare a unei case după multe amânări și termene nerespectate de către dezvoltator.
La încheierea contractului s-au stipulat că o să facă branșamentele finale la gaz și lumină și de asemeni că vom achita restul de 5000eur la încheierea procesului verbal de predare primire a imobilului.
Dezvoltatorul mai avea și câteva mici lucrări de terminat și am convenit că le termina și apoi noi îi platim și restul de bani. De atunci a făcut branșamentul final la gaz...mai este cel pt lumină și vreo 3 mici lucrări pe care ne tot rugăm sa le facă și nu se tine de cuvânt. Ce este de făcut că el sa termine lucrările și noi să îi plătim restul de bani?
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Mulțumesc pentru răspuns. Tocmai de aceea întrebam aici să aflu ce optiuni am și să fac ce trebuie dacă nu am fost destul de vigilenți de la început.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Acum nu mai aveti cum să va.puneti la adăpost.Era indicat sa mergeți la un av inainte de semnarea actelor pt ca acesta să analizeze clauzele si sa va sfătuiască corespunzător.. Dacă nu se misca intr-un timp rezonabil mergeți.la o consultație pt s vedea ce optiuni aveti...

Bună ziua,
Anul trecut am încheiat o promisiune bilaterală de vanzare cumpărare a unei case. Termenul de execuție și încheiere a actului de vanzare cumpărare a fost de 8 luni. La data respectivă casa nu era gata iar dezvoltarorul a promis că o termină. Acest lucru nu s-a întâmplat și au mai trecut 3 luni. In promisiune sunt clauze de plata de daune - interese dar eu doresc să îmi termine casa. Ne tot promite că o face. Poate așa o să fie dar vreau sa ma pot pune la adăpost de orice surpriză. Deja am avut surpriza de a nu respecta contractul. Ce pot face? Ce acte ar trebui să facem pt a fi siguri că nu suntem păcăliți?
Vă mulțumesc