avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Anul trecut am încheiat o promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Anul trecut am încheiat o promisiune bilaterală ...

Bună ziua,
Anul trecut am încheiat o promisiune bilaterală de vanzare cumpărare a unei case. Termenul de execuție și încheiere a actului de vanzare cumpărare a fost de 8 luni. La data respectivă casa nu era gata iar dezvoltarorul a promis că o termină. Acest lucru nu s-a întâmplat și au mai trecut 3 luni. In promisiune sunt clauze de plata de daune - interese dar eu doresc să îmi termine casa. Ne tot promite că o face. Poate așa o să fie dar vreau sa ma pot pune la adăpost de orice surpriză. Deja am avut surpriza de a nu respecta contractul. Ce pot face? Ce acte ar trebui să facem pt a fi siguri că nu suntem păcăliți?
Vă mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Daria51, utilizator
Acum nu mai aveti cum să va.puneti la adăpost.Era indicat sa mergeți la un av inainte de semnarea actelor pt ca acesta să analizeze clauzele si sa va sfătuiască corespunzător.. Dacă nu se misca intr-un timp rezonabil mergeți.la o consultație pt s vedea ce optiuni aveti...
Mulțumesc pentru răspuns. Tocmai de aceea întrebam aici să aflu ce optiuni am și să fac ce trebuie dacă nu am fost destul de vigilenți de la început.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Acum nu mai aveti cum să va.puneti la adăpost.Era indicat sa mergeți la un av inainte de semnarea actelor pt ca acesta să analizeze clauzele si sa va sfătuiască corespunzător.. Dacă nu se misca intr-un timp rezonabil mergeți.la o consultație pt s vedea ce optiuni aveti...

Opțiunile sunt cele prevazute in contract rezilierea pt neexecutare,restituirea avansilui,plata unor daune etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare apartament neli_rebe neli_rebe am incheiat o promisiune bilaterala v-c si la data cand am incheiat-o nu am pus termen pt trimitere acte necesare obtinerii creditului bancar (prima casa), ... (vezi toată discuția)