avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am încheiat în luna decembrie 2021 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am încheiat în luna decembrie 2021 contractul final ...

Bună ziua,
Am încheiat în luna decembrie 2021 contractul final de vânzare cumpărare a unei case după multe amânări și termene nerespectate de către dezvoltator.
La încheierea contractului s-au stipulat că o să facă branșamentele finale la gaz și lumină și de asemeni că vom achita restul de 5000eur la încheierea procesului verbal de predare primire a imobilului.
Dezvoltatorul mai avea și câteva mici lucrări de terminat și am convenit că le termina și apoi noi îi platim și restul de bani. De atunci a făcut branșamentul final la gaz...mai este cel pt lumină și vreo 3 mici lucrări pe care ne tot rugăm sa le facă și nu se tine de cuvânt. Ce este de făcut că el sa termine lucrările și noi să îi plătim restul de bani?
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Daria51 , utilizator 16:23, 25 Mai 2022
Buna ziua!

Contractul incheiat ce prevede in legatura cu bransamentele si lucrarile ramase?
Contractul prevede că se obliga sa le execute pe cheltuiala proprie până în luna februarie. El spune că are toate aprobările și în 2-3 săptămâni o sa fie gata dar....
Restul lucrărilor la fel tot amânat și ne-am cam saturat sa tot ne rugăm de el.

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Contractul incheiat ce prevede in legatura cu bransamentele si lucrarile ramase?

Puteti incerca sa ii transmite o notificare, eventual redactata prin avocat si transmisa prin executor, ca in termen de x zile/saptamani sa execute lucrarile restante si sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contractul de vanzare incheiat.

In cazul in care nu se conformeaza, mergeti cu acel contract de vanzare la un avocat pentru a-l analiza si pentru a va spune, concret pe clauzele contractuale, ce puteti face mai departe.
Mulțumesc pentru răspuns!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Puteti incerca sa ii transmite o notificare, eventual redactata prin avocat si transmisa prin executor, ca in termen de x zile/saptamani sa execute lucrarile restante si sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contractul de vanzare incheiat.

In cazul in care nu se conformeaza, mergeti cu acel contract de vanzare la un avocat pentru a-l analiza si pentru a va spune, concret pe clauzele contractuale, ce puteti face mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare la utilitati Sheab Sheab Buna ziua! Am incheiat o promisiune de v-c intr-un bloc in constructie, unde mentioneaza ca apartamentul trebuie racordat la toate utilitatile aferente ex: ... (vezi toată discuția)
Reclamatie dezvoltator imobiliar calituioana calituioana Buna ziua, In luna iulie am incheiat un precontract pt un apartament de 2 camere in Popesti Leordeni intr-un bloc nou construit. Dezvoltatorul imobiliar se ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauze nerespectate de vânzător: mai am de plătit 10.000 de euro, dar nu vreau să-i dau pentru că trebuie să fac lucrările neexecutate. ce se întâmplă în acest caz? Danakira Danakira Buna seara! Am cumparat o casa cu clauze de fi finisata interior exterior si bransata la utilitati pana la sfarsitul termenului de 25 noiembrie 2019, iar eu sa ... (vezi toată discuția)