Am si eu o problema si cer ajutorul. Am gasit sa cumpar un teren la munte. Proprietara terenului este o batrina de 83 de ani, luată in grija de unica ei fiica, in Bucuresti. In acest caz, fiica fiind unica mostenitoare, mai trebuie sa umble cu ea sa-i obtina de la IML certificat de sanatate mintala (trebuie sa ajunga la Pitesti, terenul fiind in Arges). Exista si o alta posibilitate, nu neaparat aceasta procedura, atit de greoaie ? Si inca ceva: actul de vinzare-cumparare se poate incheia si in Bucuresti sau neaparat in localitatea unde are domiciliul proprietara ?
Cu multumiri si recunostinta pentru cei care raspund...
Am urmatoarea problema: Sunt mostenitoarea unei cote indivize de 1/5 dintr-un teren de 2000 de metri, cu latime de 12 m undeva, la munte. Pe acest teren de 400 de m, eu doresc sa-mi construiesc o casa de vacanta. De pe acest site am aflat ca pot iesi din indiviziune cu o actiune judecatoreasca. Nelamuririle mele sunt: 1. Intrucit terenul este ingust eu as dori, pentru ca sunt prima si singura care vrea sa construiasca, sa am dreptul la prima parcela din teren, 2. Are cel care construieste, prioritate, in vreun fel ? 3. Cum se stabileste, de fapt, ordinea parcelelor ? ? Mentionez ca terenul mai are prevazut (conf schemei de la Primarie) drum de acces si prin spate, dar pina acolo, ar costa f mult utilitatile.
Multumesc celor care au amabilitatea de a-mi raspunde !