avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate roscasorin2000

Activitate roscasorin2000

Mod calcul pensie
Buna ziua,
Va rog sa mi spuneti cum se calculeaza punctajul lunar tinand cont de articolul 85, alin.7 din legea 360/2023. Prevederea din articol mentioneaza ca se raporteaza venitul brut realizat lunar de catre salariat, la salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat pe anul respectiv , fata de prevederea anterioara cand se utiliza salariul brut lunar furnizat de INS, Deci se intelege ca valoarea brutului mediu utilizat la fundamentarea bugetului are o singura valoare care va fi utilizata in calcul pentru cele 12 luni ale unui an ?
Avand in vedere ca brutul utilizat inainte in calcul, furnizat de INS, era mai mare decat brutul pentru calculul bugetului , rezulta ca punctajul lunar va fi mai mare ?
Si inca o intrebare va rog, la calculul punctajului lunar pt cei care contribuie la pilonul 2 de pensie, se inmulteste punctajul obtinut cu un indice de corectie subunitar ?
Va multumesc !
Buna ziua,
Avand in vedere decizia ICCJ privind grupa II de munca din data de 03.06.2024, as dori sa stiu daca aceasta decizie se aplica pentru toti cei care au lucrat in grupa II de munca inainte de 2001 sau doar pentru o anumita categorie ? Aceasta decizie va fi valabila si pentru cei care se vor pensiona pe viitoare lege a pensiilor care intra in vigoare in septembrie 20204 ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția iesire pensie
03.03.1969

Cornel Vasile a scris:

Care este data nasterii?

Răspuns la discuția iesire pensie
03.03.1969
Discuție iesire pensie
Buna ziua,
Sotia este nascuta in anul 1969, are 13,4 luni in grupa a II a de munca si per total 34 de ani vechime, la ce varsta poate sa iasa la pensie, tinand cont ca ar avea 4 ani si 4 luni reducere varsta de pensionare ? Acesti 4,4 ani se scad din 63 de ani atat cat va fi limita de varsta pentru pensionare in 2029 pentru femei sau limita de varsta pentru pensionare din care se scad cei 4,4 ani este alta , in acest caz ?

Va multumesc !