avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate raducutzzu

Activitate raducutzzu

Eu n-as vrea sa greseasca instanta si la mine si sa-mi darame apartamentul inainte macar sa apuc sa platesc creditul. :))

Mi-am rugat deja agentul imobiliar sa se ocupe si sa verifice situatia actelor dar stiu ca pe aici pe forum sunt oameni si cu o mult mai buna pregatire juridica si cu mai multa experienta si mai am nevoie de opinii. Faptul ca pretul apartamentului, desi mare, este sub media zonei ma pune pe ganduri.
Dar astalalt era si vandut. :) [ link extern ]
Ceva de genul asta: [ link extern ] /

:)
Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou si am cateva intrebari la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca doriti. :)

Concret, nu imi este clar daca blocul are sau nu autorizatia de constructie in regula. Blocul are S+P+6E+M (care se construieste acum). Din informatiile pe care le-am gasit pe site-ul Primariei Sector 1, s-au emis urmatoarele autorizatii de constructie:
- 2007: LOCUINTE COLECTIVE S+P+3E+4-5ER
- 2008: supraetajare cu un nivel - intrare in legalitate S+P+4E-5.6 retras
In plus, in 2011, s-a emis certificat de urbanism pentru: SCHIMBARE SOLUTIE DE ACOPERIRE .

Problema este ca etajele 5 si 6 nu sunt deloc retrase, blocul e la fel de la 6 pana la parter, nu e nimic retras. De asemenea, nu inteleg daca mansarda se considera "solutie de acoperire" adica daca nu trebuia si ea inclusa in autorizatia de constructie.

Intrebarile mele, la care va rog sa ma ajutati cu niste indicatii, sunt:
1. este blocul construit legal daca etajele 5 si 6 nu sunt "retrase"?
2. daca achizitionez un apartament la etajul 5, ce se poate intampla in cazul unui proces? adica se pot darma/modifica etajele 5 si 6 (cele care nu sunt retrase, cum ar trebui conform autorizatiei)?

Multumesc foarte mult,
Radu
sword a scris:

,,...cred ca esti cam negativist.'':D

Mult noroc, dupa cum te vad o sa ai mare nevoie !
PS : De ce zicea ,,ala'' ca-ti face plangere penala ?!

As I said, sa nu dramatizam excesiv. Chiar si daca lucrurile stau cum ai zis tu (cu 2000 lei de plata), tot nu e asa grav cum faci sa para lucrurile.

Nu stiu. Dupa ce a ascultat ce aveam de zis amandoi, politistul ne-a zis ca suntem liberi. El a spus ca vrea sa faca plangere, politistul i-a zis sa se duca la sectie. Daca se ajunge la proces o sa apelez la un prieten avocat si asta e.

Pe mine ma interesa sa stiu cum pot afla daca am sau nu plangere si care ar fi traseul acestuia mai departe pentru ca stiu ca aici sunt oameni cu experienta in astfel de situatii (prietenii mei sunt pe drept comercial, M&A etc).
Multumesc pentru raspunsuri amandurora.

@costiboncu: Mai mult mi-e de pierderea de timp pe care o implica procedura. Ma gandeam sa ma interesez eu pentru ca voi fi plecat din tara de cateva ori in perioada urmatoare si n-as vrea sa se faca ceva in lipsa mea.

@sword: Sa repare, ce? El e singurul care sustine ca i-am strambat-o. Daca era chiar avariata masina ma gandesc ca Politia ne lua declaratie, se intrebau martorii etc. Am vazut si celelalte raspunsuri ale tale de pe aici, cred ca esti cam negativist. ;)
Buna ziua,

Acum cateva zile am avut un incident in trafic cu un sofer in urma caruia acesta a chemat Politia. Concret, traversam o alee dintre blocuri, soferul m-a vazut, m-a lasat sa trec si, inainte sa ajung pe trotuarul de vis-a-vis, a demarat masina si a trecut pe langa mine, adingandu-ma cu capota.

Eu am crezut ca m-a sicanat intentionat si am dat o palma in masina. Dansul a oprit si mi-a zis ca vorbea la telefon si de asta m-a atins cu masina, nu ca a facut-o intentionat. A chemat Politia, am asteptat sosirea echipajului si soferul le-a spus politistilor ca i-am strambat capota.

Bineinteles, nu le-a zis polistilor ca vorbea la telefon si ca de-asta m-a sicanat ci ca el a trecut de mine, nu a fost niciun incident intre noi, iar eu i-am dat din senin cu pumnul in masina si apoi am asteptat sa vina Politia.

Politia ne-a luat datele amandurora si mi-a zis ca sunt liber. Soferul a spus ca o sa mearga la Politie sa faca plangere penala.

Cum ma pot interesa daca a facut sau nu plangerea respectiva? Ar trebui sa sun la sectia de Politie unde am auzit ca se duce? Daca a facut plangerea, ce credeti ca se poate intampla mai departe dpdv legal?

Multumesc.
Multumesc amandurora pentru raspunsuri!

Intr-adevar, problema pare transpunerea in cotidian a muncii lui Sisif. Doar ca nu pot sa inteleg de ce, daca cineva iti spune frumos ca ai gresit, tu sa raspunzi cu impertinenta. Aici e problema. :)

@farb: spuneti ca "6-7 randuri nu sunt suficiente pentru a demosntra veridicitatea celor afirmate de dvs". Dar la o poezie cum ar fi? :) Sau daca acele "6-7 randuri" preluate dintr-un articol ar fi "sustinute" de alte 6-7 randuri copiate din alt articol, si tot asa, de 5 ori?

@Nicolae Ciobotaru: cred ca aproape toate informatiile sunt preluate de undeva. Dar una e sa pleci de la "simple date" si sa construiesti un articol de 2 pagini si alta e sa copiezi ad literam acel articol de 2 pagini, cum a facut cineva. Pentru ce se copiaza pe blog-uri nu-mi bat capul dar am oarecare pretentii de la site-urile care exploateaza comercial, fara drept, munca mea.

P.S.: ah, acum am vazut, am post-at anapoda acest topic. rog un moderator sa il mute la sectiunea dedicata. multumesc si imi cer scuze!
Buna seara,

Am probleme cu unul din site-urile pe care le detin. Concret, informatii de pe acesta au fost copiate la virgula pe alte site-uri, unii au publicat chiar un intreg articol de ziar copiat fara citarea sursei de pe site-ul meu.

I-am notificat pe unii fie sa stearga informatiile preluate fara citarea sursei, fie sa precizeze sursa. Ei mi-au replicat ca informatiile prezentate pe site-ul meu nu intra in prevederile legii de autor (punctele e) si f) de la excludei).

Eu as vrea sa fac o plangere penala impotriva lor. Problema e ca ceea ce au facut ei nu este asa grav, in sensul ca au preluat doar aproximativ 6-7 randuri dintr-un text insa ma deranjeaza ca mi-au vorbit ironic si m-au luat de sus. Intrebarile mele:

1. Se plateste ceva pentru depunerea acelei plangeri penale?
2. In cazul in care plangerea este respinsa ca neintemeiata, pot fi obligat sa platesc ceva? Ma refer la "eforturile politiei"...
3. Daca plangerea penala este respinsa, pot fi actionat in instanta de catre parati? Stiu ca nu mai este caz penal calomnia dar vreau sa ma asigur.

Multumesc!

O seara placuta,

Radu :)