Am probleme cu unul din site-urile pe care le detin. Concret, informatii de pe acesta au fost copiate la virgula pe alte site-uri, unii au publicat chiar un intreg articol de ziar copiat fara citarea sursei de pe site-ul meu.
I-am notificat pe unii fie sa stearga informatiile preluate fara citarea sursei, fie sa precizeze sursa. Ei mi-au replicat ca informatiile prezentate pe site-ul meu nu intra in prevederile legii de autor (punctele e) si f) de la excludei).
Eu as vrea sa fac o plangere penala impotriva lor. Problema e ca ceea ce au facut ei nu este asa grav, in sensul ca au preluat doar aproximativ 6-7 randuri dintr-un text insa ma deranjeaza ca mi-au vorbit ironic si m-au luat de sus.
Intrebarile mele:
1. Se plateste ceva pentru depunerea acelei plangeri penale?
2. In cazul in care plangerea este respinsa ca neintemeiata, pot fi obligat sa platesc ceva? Ma refer la "eforturile politiei"...
3. Daca plangerea penala este respinsa, pot fi actionat in instanta de catre parati? Stiu ca nu mai este caz penal calomnia dar vreau sa ma asigur.
in tara asta se copiaza romane intregi, versuri,carti, lucrari de diploma etc si nimeni nu pateste nimic.Puteti fi actionat in instanta de catre cei carora le faceti plangere penala si veti plati.E pierdere de timp,imi pare rau de orgoliul dvs dar asta e.
~ final discuție ~