Buna dimineata . Doresc sa stiu daca ai un blog sau site si cineva copiaza partial sau integral o postare (text), de la tine fie partiala sau integrala aceasta facandu-se fara acceptul tau , dar el dupa ce copiaza textul scrie sursa de unde la luat si autorul textului si o plaseaza in blogul sau are voie sa faca asa ceva sau nu ?
Intrebarea mea este
1.Ce i se poate intampla persoanei care a copiat textul de pe blogul altei persoane fara aprobarea acesteia , dar cel care acopiat textul scrie sursa de unde la copiat, precum si autorul postarii?
2.Cand se considera plagiat ?
Va multumesc !!
Buna ziua!
Cat timp nu si-a insusit "paternitatea" textului, nu este vorba despre plagiat, care presupune insusirea ideilor, textelor, tehnologiilor etc apartinand altei persoane.
Despre prima intrebare, raspunsul trebuie particularizat, de la caz la caz. Trebuie astfel analizat daca textul in discutie face sau nu obiectul drepturilor de autor, daca autorul si-a exercitat dreptul de a interzice reproducerea operei etc.
Nu , nu este vorba despre drepturi de autor , ci sunt numai niste postari despre calatorii pe care le-a facut cineva intr-o tara sau oras si acolo sub text si-a scris fie numele lui,fie numele blogului pe care il detine .
Dar eu am intrebat daca
In textul respectivi adaugi si tu comentarii si pareri de ale tale schimband chiar si pozele si la sfarsit scri numele celui care la scris si sursa si pui pe blogul tau este permis asa ceva?
Articole de blog
rickf
Bună, de ceva timp am început un proiect care are ca scop crearea unui site pentru articole de blog, aş dori să ştiu dacă copierea în întregime sau ... (vezi toată discuția)