avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Blog-urile si drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Blog-urile si drepturile de autor

Buna ziua,

O cunostinta de-ale mele detine de peste aproximativ jumatate de an un blog in care posteaza diferite articole. In urma cu cateva zile, a descoperit un alt blog care continea o copie identica a articolelor sale.
As dori sa stiu care sunt drepturile care ii revin in aceasta situatie si cum ar putea constrange legal persoana care i-a plagiat articolele astfel incat aceasta sa stearga articolele copiate sau la fiecare articol copiat sa specifice adresa blogului de unde a preluat articolul.
In cazul in care va mai pot ajuta cu alte informatii, va rog sa imi spuneti.

Multumesc anticipat,
Dorin
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
alexdorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:38, 6 Decembrie 2010
Temeiul legal este Legea 8/1996 privind dreptul de autor.

Art. 10. Autorul unei opere are urmatoarele drepturi morale:
a) dreptul de a decide daca, in ce mod si cand va fi adusa opera la cunostinta publica;
b) dreptul de a pretinde recunoasterea calitatii de autor al operei;
...
Art. 13. Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:
a) reproducerea operei;
b) distribuirea operei;

Daca nu doriti sa deschideti actiune in instanta, urmati calea scrisorilor de notificare. De pilda:
[ link extern ] /
Salutare,

Multumesc frumos pentru raspuns. In cazul in care mai doreste cineva sa vina cu completari la adresa acestui topic, va rog sa o faceti.

Multumesc,
Dorin
Puteti face plangere si la ownerii siteului principal de gazduire a blogului respectiv si ar putea foarte usor sa-i inchida contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - publicare articole pe site de cãtre utilizatori alexandrugabi alexandrugabi Buna seara, Sunt in dilema, iar sfatul dumneavoastra m-ar ajuta foarte mult. Dezvolt un site web care in timp a crescut, este practic o comunitate de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - legea 8/96 - drepturi de autor raducutzzu raducutzzu Buna seara, Am probleme cu unul din site-urile pe care le detin. Concret, informatii de pe acesta au fost copiate la virgula pe alte site-uri, unii au ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)