avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie de constructie bloc nou
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie de constructie bloc nou

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou si am cateva intrebari la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca doriti. :)

Concret, nu imi este clar daca blocul are sau nu autorizatia de constructie in regula. Blocul are S+P+6E+M (care se construieste acum). Din informatiile pe care le-am gasit pe site-ul Primariei Sector 1, s-au emis urmatoarele autorizatii de constructie:
- 2007: LOCUINTE COLECTIVE S+P+3E+4-5ER
- 2008: supraetajare cu un nivel - intrare in legalitate S+P+4E-5.6 retras
In plus, in 2011, s-a emis certificat de urbanism pentru: SCHIMBARE SOLUTIE DE ACOPERIRE .

Problema este ca etajele 5 si 6 nu sunt deloc retrase, blocul e la fel de la 6 pana la parter, nu e nimic retras. De asemenea, nu inteleg daca mansarda se considera "solutie de acoperire" adica daca nu trebuia si ea inclusa in autorizatia de constructie.

Intrebarile mele, la care va rog sa ma ajutati cu niste indicatii, sunt:
1. este blocul construit legal daca etajele 5 si 6 nu sunt "retrase"?
2. daca achizitionez un apartament la etajul 5, ce se poate intampla in cazul unui proces? adica se pot darma/modifica etajele 5 si 6 (cele care nu sunt retrase, cum ar trebui conform autorizatiei)?

Multumesc foarte mult,
Radu
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 21:22, 18 August 2013
daca blocul are receptie si intabulare nu aveti dvs treaba..
ce proces?
Ceva de genul asta: [ link extern ] /

:)
pai astia nu aveau receptia

Dar astalalt era si vandut. :) [ link extern ]
:)

intram in detalii juridice si nu-i loc
probabil ca litigiul nu a fost notat pe de o parte, iar pe de alta instanta a gresit pronuntand demolarea unor imobile apartinand unor persoane care nu erau parte in cauza

Alte discuții în legătură

Boxe in podul blocului BogdanBubu BogdanBubu Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului. In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si ... (vezi toată discuția)
Cladire construita fara respectarea autorizatiei de construire ContSters278974 ContSters278974 Langa blocul in care locuiesc s-a construit o cladire P+3E+M. Intrucat autorizatia de construire s-a emis in timpul realizarii constructiei, iar pe panoul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim inaltime AndreiBlaucean AndreiBlaucean Buna ziua! Recent am achitat un avans pentru achizitionarea unui apartament intr un bloc cu regim de inaltime P+4E, apartamentul meu fiind la etajul 4 si avand ... (vezi toată discuția)