Intentionez sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou si am cateva intrebari la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca doriti. :)
Concret, nu imi este clar daca blocul are sau nu autorizatia de constructie in regula. Blocul are S+P+6E+M (care se construieste acum). Din informatiile pe care le-am gasit pe site-ul Primariei Sector 1, s-au emis urmatoarele autorizatii de constructie:
- 2007: LOCUINTE COLECTIVE S+P+3E+4-5ER
- 2008: supraetajare cu un nivel - intrare in legalitate S+P+4E-5.6 retras
In plus, in 2011, s-a emis certificat de urbanism pentru: SCHIMBARE SOLUTIE DE ACOPERIRE .
Problema este ca etajele 5 si 6 nu sunt deloc retrase, blocul e la fel de la 6 pana la parter, nu e nimic retras. De asemenea, nu inteleg daca mansarda se considera "solutie de acoperire" adica daca nu trebuia si ea inclusa in autorizatia de constructie.
Intrebarile mele, la care va rog sa ma ajutati cu niste indicatii, sunt:
1. este blocul construit legal daca etajele 5 si 6 nu sunt "retrase"?
2. daca achizitionez un apartament la etajul 5, ce se poate intampla in cazul unui proces? adica se pot darma/modifica etajele 5 si 6 (cele care nu sunt retrase, cum ar trebui conform autorizatiei)?
intram in detalii juridice si nu-i loc
probabil ca litigiul nu a fost notat pe de o parte, iar pe de alta instanta a gresit pronuntand demolarea unor imobile apartinand unor persoane care nu erau parte in cauza