avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia Ioana

Activitate Claudia Ioana

Bună seara! Un adult, în vârstă de 29 de ani, care nu lucrează, nu are nici un venit, poate beneficia de ajutor public judiciar?
Mulțumesc. Notarul și ceilalți copii insistau sa facem certificatul de moștenitor cu cotele fiecăruia, iar partajul să-l facem altădată. Am refuzat.

gi-jane2 a scris:

nu asteptati, mergeti la avocat si incepeti procesul, nu castigati nimic daca stati.

Ne-am prezentat la notar pt incheiere de succesiune. ( a trecut un an și doua luni de la deces.). Nu am ajuns la o înțelegere. Urmează sa mergem în instanta și sa ma întâlnesc cu un avocat. Ce ma sfătuiți? Sa ii dau eu în judecata? Sau sa aștept sa facă ei primul pas?

Nu știu în ce consta o expertiza. Se poate aprecia valoarea investițiilor și perioada în care au fost făcute prin expertiza?

gi-jane2 a scris:

Daca nu aveti altceva, nu aveti de unde scoate. Instanta va aprecia daca sunt suficiente.
Se va face si expertiza.


Martorii și fotografiile casei dinaintea investițiilor, și cele din timpul investițiilor, sunt suficiente ca dovezi? Nu mai am chitanțe din 2008-2010.

Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am locuit în casa soțului 8 ani în concubinaj + 5 ani căsătoriți). Ceilalți doi copii, majori, sunt dintr-o casatorie anterioara a soțului. De-a lungul timpului (prin credite făcute și de soț și de mine) am investit în casa o suma destul de mare. Ca dovezi am fotografii și martori. Acum, cei doi copii vor parte la casa la valoarea casei din prezent. Din 2012 când soțul s-a îmbolnăvit și pana anul trecut când a decedat, ei nu l-au cautat deloc. În instanta nu se va tine cont de investiții și sa scadă valoarea suliței către cei doi copii?

repostat mesaj din alt topic :
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Soțul meu a decedat anul trecut și dezbatem succesiunea după el. Moștenitori suntem eu, copilul nostru minor și doi copii ai soțului dintr-o căsătorie anterioara. Bunuri supuse moștenirii sunt o casa (moștenirea soțului din partea părinților lui) și un teren (de-asemenea moștenit). In anul 2007 soțul a divorțat de fosta nevasta. În același an ne-am mutat în casa lui. În 2010 s-a născut copilul nostru. Tot în 2010 soțul (atunci eram concubini), a făcut un credit de 20000 euro. Dețin chitanțe pe numele meu cu plata rate din acea perioada. Acești bani s-au investit în casa. Din păcate nu dețin facturi din acea perioada, doar niște poze din timpul lucrărilor. În 2015 ne-am căsătorit. În 2018 am făcut pe numele meu un alt credit. În 2019 soțul a vândut un apartament care era bunul lui propriu, cumpărat înainte de prima căsătorie. În acest apartament nu locuia nimeni și nici nu l-a închiriat. Din banii obținuți pe apartament a achitat toate creditele și a investit în casa schimbând și toată mobila. Eu și fiul meu dorim sa rămânem în casa. Ceilalți doi copii vor sa le dau parte la casa la valoarea din prezent a casei. Din 2012 când soțul s-a îmbolnăvit, ei nu l-au mai cautat. La notar casa este evaluata la 25000 euro. Ce șanse am în instanta sa rămân în casa? Pentru valoarea sultei se va tine cont de investițiile în casa? Sunt martori care sa spună cum era casa înainte sa ne mutam noi și am poze. Din 2013 eu sunt angajata, deci am adus și eu bani în casa, pe lângă munca în gospodărie.