avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara! Un adult, în vârstă de 29 de ani, care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara! Un adult, în vârstă de 29 de ani, care nu lucrează, ...

Bună seara! Un adult, în vârstă de 29 de ani, care nu lucrează, nu are nici un venit, poate beneficia de ajutor public judiciar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 28 Iulie 2021
1. Poate beneficia in conditiile mentionate de OUG 51/2008 :
- Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute de lege persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

- Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporție de 50%.

2. Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris și va cuprinde mențiuni privind obiectul și natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul și starea materială a solicitantului și a familiei sale, atașându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia și ale familiei sale, precum și dovezi cu privire la obligațiile de întreținere sau de plată. Cererea va fi însoțită și de o declarație pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum și cuantumul acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu tp litigii in munca la petent sandoranca sandoranca dosarul inaintat la politie si mai departe la parchet ,, definitivat doar cu o amenda de 1000 lei,cand angajatorii au semnat decizia de concediere in fals,( de ... (vezi toată discuția)
Proces, cerere ajutor judiciar bubu37 bubu37 buma seara.am o imtrebare ma poate lamuri cimeva!de cate ori se poate face cerere de ajutor judiciar .va multumesc (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ordonanta 51/2008 ? Cezar66 Cezar66 In luna dec a anului 2008 am avut un castig de 750 lei net,iar incepand cu ian 2010 sunt in concediu fara plata pe o durata de 3 luni.In aceste conditii pot ... (vezi toată discuția)