avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proces, cerere ajutor judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proces, cerere ajutor judiciar

buma seara.am o imtrebare ma poate lamuri cimeva!de cate ori se poate face cerere de ajutor judiciar .va multumesc
Cel mai recent răspuns: bubu37 , utilizator 21:41, 27 Ianuarie 2015
Art. 7. - Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, în oricare dintre formele prevăzute la art. 6, fără a putea depăşi, în cursul unei perioade de un an, suma maximă echivalentă cu 12 salarii minime brute pe ţară la nivelul anului în care a fost formulată cererea de acordare.
Art. 8. - (1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România
Art. 14. - (1) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată. Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu tp litigii in munca la petent sandoranca sandoranca dosarul inaintat la politie si mai departe la parchet ,, definitivat doar cu o amenda de 1000 lei,cand angajatorii au semnat decizia de concediere in fals,( de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! un adult, în vârstă de 29 de ani, care nu lucrează, ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună seara! Un adult, în vârstă de 29 de ani, care nu lucrează, nu are nici un venit, poate beneficia de ajutor public judiciar? (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Rog frumos ma poate ajuta cineva cum pot solicita asa ceva ?!Mai exact ce documente trebuiesc anexate?Va multumesc! (vezi toată discuția)