avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate Ela_adm

Activitate Ela_adm

Va multumesc din suflet pt raspunsuri!

petrucelmare a scris:

daca in declaratia din 2015 apare suma ca imprumutata iar in 2016 nu mai apare, puteti spune ca ati dat banii inapoi in 2016, acesta fiind si motivul pentru care nu mai apare. atata timp cat nu exista un document de imprumut, nu trebuie sa existe un document de restituire. "pe vorbe" v-a dat banii in 2015, "pe vorbe" i-ati dat inapoi in 2016 si astfel nu mai puteti fi acuzata de fals in declaratii.

In anul 2014 am terminat constructia casei. La sfarsitul anului fostul sot a ramas fara job iar in feb 2015 cand am facut declaratia acesta m-a pus sa scriu asta. La momentul respectiv eram terminata, abia intoarsa din cic, casa vraiște, sotul fara venituri si intr-o depresie crunta, imi tot spunea ca el moare, unde sa-l ingrop etc...as fi scris orice...in fine. Nu e o scuza sa fii prost. Doar o justificare...

gi-jane2 a scris:

Nu lui trebuie sa ii inapoiati banii, ci soacra trebuie sa vi-i ceara. Ca sa ii ceara, trebuie sa dovedeasca imprumutul. Senpoate folosi de declarația dvs ca ati primit. Fiind vb de rude qpropiate, femeia poate spune ca nu a încheiat un act scris cu copiii sai, dar foloseste declaratia dvs ca ati luat si nu o sa aveti cum sa ziceti ca nu. In cel mai rau caz , o sa aveti de dat jumatate, asta daca are tupeu sa vi-i ceara in termen de 3 qni de la data scadentei.
Pe viitoar sa fiți mai atenta la ce declarați. Chiar daca aveti mai multi bani decat puteti justifica, nu e cazul sa declarati ca ati luat imprumut.

Va multumesc mult pt rabdare si explicații. O zi frumoasa.

E=mc² a scris:

Având în vedere cele adăugate mai sus lucrurile devin mai simple in sensul că nu există niciun titlu care sa dea dreptul la o executare silita. Obținerea unei hotărâri care sa confirme că nu a primit suma pe care a imprumutat-o și să vă oblige la plata presupune o judecată cu administrarea de probe în care sa se demonstreze că suma a existat, a fost inmanata cu titlu de împrumut, ternul stabilit pentru scadență și suma nu a fost restituita in termenul stabilit. Astfel, durata de soluționare mai mica de 6 luni nu are cum sa fie, iar dumneavoastră aveți timp să vă pregătiți astfel încât să nu fiți luată prin surprindere. As mai aduga și o eventuală prescripție a dreptului de a cere executarea silită în contextul în care termenul general ar fi împlinit. Sper ca informația oferită sa va fie de folos.

Va multumesc.
Partajul din pacate nu s-a inchiat. Acesta a cerut expertiza chiar si pt frigider.
Problema este ca nu pot spune ca am facut acea declararie falsa pt ca acesta abia asteapta sa ma acuze de fals in declaratii. Care aduce un dosar penal iar eu inca sunt functionar public. Si asa am o multime de plangeri de la acesta la diverse institutii

SOS1000 a scris:

Pentru o executare silita este nevoie de o hotarare judecatoreasca si nu are nici o dovada pentru care sa va cheme in instanta . In declaratia pe care ati dat-o este vorba despre un imprumut luat impreuna in timpul casatoriei si practic jumatate din datorie era a lui iar daca ati divortat si ati facut deja partajul bunurilor comune nu are cum sa mai vina acum cu asemenea pretentii . Sunt doar niste amenintari pentru intimidare si daca prin absurd se va ajunge la un proces puteti sa spuneti ca ati facut acea declaratie falsa , constransa de el si familia lui .

Va multumesc!
Intradevar pune presiune si ma hartuieste in fel si chip, pentru ca partajul nu s-a terminat. Eu sper ca aceasta este cauza. Suntem la expertize si dureaza.
Adresa de domiciliu este aceasi cu cea din ci.
Nu exista un contract de imprumut, nici transfer bancar, nimic. Pt ca acei bani chiar nu au existat!
Executorul mi-a trimis o notificare-somatie, cand l-am intrebat in ce baza imi trimite a spus ca este doar o scrisoare oficiala a fostului sot de a ii inapoia banii respectivi.

E=mc² a scris:

Dacă nu sunt adrese diferite, respectiv cea de domiciliu cu cea din actul de identitate, nu aveți cum sa nu aflați de promovarea unei acțiuni împotriva dumneavoastră. Pentru efectuarea demersurilor de executare silita ar trebui sa existe un titlu, respectiv un contract de împrumut. Chiar și așa fiind, executorul are obligația comunicării unei notificări de plata și abia ulterior sa procedeze la poprire. In realitate, este adevărat că se mai grăbesc. Opinia mea este aceeași in sensul că nu ar trebui să faceți ceva. Presupun că presiunea are că scop determinarea dumneavoastră de a face sau a nu face ceva. Oricum demersul ar trebui făcut de titularul eventualului drept și nu de altcineva dacă acea terță persoană nu are o procura specială în acest sens.

Declaratie de avere.
Buna ziua.
In 2015 la "sfatul" fostului sot si a unor probleme personale, am scris in declaratia de avere ca am luat impreuna un imprumut de la soacra in valoare de 50.000 lei. Avea si o data scadenta in 2022.
In 2016 aceasta datorie nu mai apare pt ca am realizat cand de absurd este ceea ce am facut.
In 2020 divortam si acesta acum ma ameninta ca se duce sa ma execute silit (in numele mamei sale). Stiu ca unele procese de executare silita se judeca si fara citarea partilor si imi este foarte teama ca ma voi trezi intr-o zi cu contul blocat.
Am cerut parerea unui avocat dar aceasta a fost sa nu fac eu primul pas ( exp autodenunt) si sa astept procesul. Insa daca ma trezesc ca se judeca si fara sa ma intrebe nimeni nimic?
Ce pot face? Va rog!
Va multumesc!
Am vorbit cu avocatul! A trimis azi intampinarea instantei si luni va depune la registratura. Sper ca se vor lua in considerare chiar daca luni se depaseste termenul de 25 zile legal. O seara frumoasa!
Cerere de intampinare nedepusa.
Buna ziua. Sunt in proces de partaj cu sotul meu iar avocatul ales nu a depus inca intampinarea. Azi se incheie termenul dat de instanta privind depunerea acestui act.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz. Pot face eu o astfel de intampinare, asa cum ma pricep si sa o trimit la registratura pe mail, va intelege judecatorul faptul ca am un contract semnat cu avocatul ales si am platit taxa conform intelegerii... chiar nu stiu cum sa procedez. Un sfat va rog!
Va multumesc.