daca in declaratia din 2015 apare suma ca imprumutata iar in 2016 nu mai apare, puteti spune ca ati dat banii inapoi in 2016, acesta fiind si motivul pentru care nu mai apare. atata timp cat nu exista un document de imprumut, nu trebuie sa existe un document de restituire. "pe vorbe" v-a dat banii in 2015, "pe vorbe" i-ati dat inapoi in 2016 si astfel nu mai puteti fi acuzata de fals in declaratii.
Nu lui trebuie sa ii inapoiati banii, ci soacra trebuie sa vi-i ceara. Ca sa ii ceara, trebuie sa dovedeasca imprumutul. Senpoate folosi de declarația dvs ca ati primit. Fiind vb de rude qpropiate, femeia poate spune ca nu a încheiat un act scris cu copiii sai, dar foloseste declaratia dvs ca ati luat si nu o sa aveti cum sa ziceti ca nu. In cel mai rau caz , o sa aveti de dat jumatate, asta daca are tupeu sa vi-i ceara in termen de 3 qni de la data scadentei.
Pe viitoar sa fiți mai atenta la ce declarați. Chiar daca aveti mai multi bani decat puteti justifica, nu e cazul sa declarati ca ati luat imprumut.
Având în vedere cele adăugate mai sus lucrurile devin mai simple in sensul că nu există niciun titlu care sa dea dreptul la o executare silita. Obținerea unei hotărâri care sa confirme că nu a primit suma pe care a imprumutat-o și să vă oblige la plata presupune o judecată cu administrarea de probe în care sa se demonstreze că suma a existat, a fost inmanata cu titlu de împrumut, ternul stabilit pentru scadență și suma nu a fost restituita in termenul stabilit. Astfel, durata de soluționare mai mica de 6 luni nu are cum sa fie, iar dumneavoastră aveți timp să vă pregătiți astfel încât să nu fiți luată prin surprindere. As mai aduga și o eventuală prescripție a dreptului de a cere executarea silită în contextul în care termenul general ar fi împlinit. Sper ca informația oferită sa va fie de folos.
Pentru o executare silita este nevoie de o hotarare judecatoreasca si nu are nici o dovada pentru care sa va cheme in instanta . In declaratia pe care ati dat-o este vorba despre un imprumut luat impreuna in timpul casatoriei si practic jumatate din datorie era a lui iar daca ati divortat si ati facut deja partajul bunurilor comune nu are cum sa mai vina acum cu asemenea pretentii . Sunt doar niste amenintari pentru intimidare si daca prin absurd se va ajunge la un proces puteti sa spuneti ca ati facut acea declaratie falsa , constransa de el si familia lui .
Dacă nu sunt adrese diferite, respectiv cea de domiciliu cu cea din actul de identitate, nu aveți cum sa nu aflați de promovarea unei acțiuni împotriva dumneavoastră. Pentru efectuarea demersurilor de executare silita ar trebui sa existe un titlu, respectiv un contract de împrumut. Chiar și așa fiind, executorul are obligația comunicării unei notificări de plata și abia ulterior sa procedeze la poprire. In realitate, este adevărat că se mai grăbesc. Opinia mea este aceeași in sensul că nu ar trebui să faceți ceva. Presupun că presiunea are că scop determinarea dumneavoastră de a face sau a nu face ceva. Oricum demersul ar trebui făcut de titularul eventualului drept și nu de altcineva dacă acea terță persoană nu are o procura specială în acest sens.