Bună ziua,
Tatăl meu a obținut prin decizie judecătorească gradul grav de handicap fără însoțitor. În prezent este internat în spital de psihiatrie și măsuri de siguranță de aproape un an cu cod penal 110 și am primit un plic prin care se dispune suspendarea plății idemnizatiei.
Putem sa facem o contestatie ptr a i se reda din nou indemnizația?
În cazul în care nu mai putem sa facem nimic, i se va reda din nou indemnizația după externare din spital?
. În spitalul respectiv i se fura din mâncare și noi ii trimitem săptămânal pachet, chiar și medicamente ptr alte afecțiuni de care acesta suferă. De asemenea spitalul este la distanta de 400 de km.
Art 110 cod penal
Cine decide și care e procedura după ce dosarul a ajuns la judecatorie în cazul luari masuri de siguranță a internării medicale dacă starea inculpatului bolnav psihic s-a ameliorat și nu mai prezintă un pericol social?
În urma cu 2 luni a fost făcută o expertiza medico-legala de unde reiese ca tatăl meu a avut discernământul absent. Iar ptr fapta comisa de amenințare s-a propus clasarea. În prezent e internat dar nu știm cât va mai dura. E ținut în niște condiții groaznice și ptr un om normal, fără dreptul de ieși la aer în curtea spitalului și fără telefon. Doctori nu ne spun nimic.
Bună ziua,
Am primit o citație în care tatăl meu este inculpat pentru săvârșirea infracțiuni de amenințare c. p 206.El are probleme psihice și se afla sub un tratament medical.
În respectiva citație apare un nr de dosar penal de genul 348/P/2021.
Care este însemnătatea acestui nr de dosar.?Adică asta înseamnă că el se afla încă la politie pana când va fi trimis în instanta sau cum? Nu găsesc nici un dosar deschis la judecatorie.
S-a prezentat la politie, l-au dus la expertiza medicala.,a fost internat imediat după aceasta. A trecut o luna de când este internat și nimeni nu ne mai spune nimic.Nu știm dacă are deschis un dosar penal și doctori ne spun că nici ei nu știu și că încă așteaptă expertiza medicală.
În trecut în 2011 a mai avut probleme cu același vecin pe care l-a amenințat atunci cu un topor. și a fost internat atunci 6 luni. Acum i-a adresat niște înjuri ,acesta făcându-i din nou plângere ptr amenințare..
*Exista posibilitatea ca pe fondul acestei recidive și pe fondul fricii exprimate de alți vecini fata de el, chiar dacă el nu a trecut la fapte sa fie internat definitiv.?