Art 110 cod penal
Cine decide și care e procedura după ce dosarul a ajuns la judecatorie în cazul luari masuri de siguranță a internării medicale dacă starea inculpatului bolnav psihic s-a ameliorat și nu mai prezintă un pericol social?
În urma cu 2 luni a fost făcută o expertiza medico-legala de unde reiese ca tatăl meu a avut discernământul absent. Iar ptr fapta comisa de amenințare s-a propus clasarea. În prezent e internat dar nu știm cât va mai dura. E ținut în niște condiții groaznice și ptr un om normal, fără dreptul de ieși la aer în curtea spitalului și fără telefon. Doctori nu ne spun nimic.
Buna, am o problema similara cu sora mea ( are tulburare schizo-afectiva ) internata cu acelasi art.110 pentru ca a dat o palma si o lovitura inspre picior unui medic de familie care a facut o plangere penala ( nu este periculoasa, a avut o perioada dificila dupa moartea mamei si doc de fam. a avut un alt pacient in trecut violent si s-a panicat ). Nu reusesc sa o externez, informatiile legate de aceste masuri sunt limitate si inutile, spitalul e sub orice critica, este de fapt un penitenciar psihiatric care nu ofera decat conditii de adancire in depresie si psihoza, nicidecum de ameliorare. Momentan inca suntem in proces dupa ce am cerut ridicarea masurii de internare nevoluntara pe baza art110 si trecerea la art109. Se fac in curand 4 luni de cand e internata.