avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate costel_popovici

Activitate costel_popovici

Mulţumesc frumos tuturor!
In luna aprilie s-a incheiat un proces in care am fost parte. De pe site-ul judecatoriei Ploiesti, unde a avut loc procesul, am vazut decizia (care e ok pentru mine). Acolo scrie ca a fost data pe 21.04 si a aparut pe site in jur de 15.05. Poate fi atacata cu recurs in 15 zile. Dar eu nu am primit nimic acasa. Intre timp avocata mea a intrat in concediu de maternitate, asa ca in loc sa o deranjez m-am gandit sa pun cateva intrebar aici:

Urmeaza sa primesc decizia finala sau trebuie sa merg eu sa o cer?

Daca cealalta parte ar fi facut recurs, as fi fost informat?

Procesul se refera la hotarul intre doua proprietati si decizia e de genul "se stabileste conform raport expertiza topografica nr...". Eu am vazut raportul in timpul procesului, dar daca vreau sa ma conving cu ochii mei ca numarul respectiv e acelasi cu ce am vazut eu, unde sa ma duc sa intreb?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Convocare expertiza topografica
Da, asta o sa fac maine dimineata, ca e cam tarziu acum.

Stateam si ma framantam daca am o posibilitate legala sa aman expertiza de joi, ca sigur nu pot sa ajung.
Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de o expertiza topografica la care am fost convocat.

Este vorba de o disputa cu un vecin la casa parintilor, un sat din Arges (eu sunt din Bucuresti). Judecatoarea a ordonat, la cererea vecinului, o expertiza topografica. Am primit de la expertul topograf convocarea in urma cu doua saptamani, prin posta (prioripost, am semnat pentru ea). Este pentru joi, 2 aprilie. Urmatoarea infatisare in proces este pe 3 aprilie. Initial am decis sa merg, dar intre timp a aprut ceva si nu pot sa ajung. As vrea sa il sun maine dimineata pe expert sa ii cer sa amanam.

Cam asta e situatia. Intrebarile mele sunt:

1. Eu am dreptul legal sa cer amanarea expertizei la o data care imi convine sau trebuie sa ma prezint neaparat la data fixata de expert? Daca da, ce procedura ar trebui sa urmez?

2. Daca nu ma prezint la convocare, ce mi se poate intampla?

3. Daca nu ma prezint si nici nu este nimeni acasa (nu vreau sa-i las pe parintii mei singuri), ce consecinte pot fi? Ei pot fi trasi la raspundere? Se poate face masurarea in daca una din parti nu este prezenta?

Mentionez ca am si un avocat, dar din pacate are o problema grava de sanatate si nu ma poate ajuta. Mi-a recomandat un coleg, dar nu am avut timp sa iau legatura cu acesta.

Multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția recuperare titlu de proprietate
Multumesc frumos, acum este mai clar.
Răspuns la discuția recuperare titlu de proprietate
Multumesc, voi incerca. Cred totusi ca imi va trebui mai mult de atat, probabil fotocopia nu are valoare legala. Ma intreb si daca la finante exista acte atat de vechi, din perioada interbelica.
Strabunicul meu a luptat in primul razboi mondial si a murit pe front.

Bunicul meu, unicul lui copil, a fost improprietarit cu o bucata de pamant, pentru pierderea suferita. El a folosit acest pamant pana la moarte, in anul 1984. Cei trei copii ai lui, printre care si tatal meu, nu au facut niciodata succesiunea, dar au continuat sa plateasca impozitul pe teren, pe numele decedatului.

Recent, tatal meu a dorit sa vanda terenul, dar a constatat ca nu mai are actul initial de improprietarire.

Va rog sa imi spuneti de unde se poate obtine un duplicat al actului de proprietate sau un certificat care sa constate cine este proprietarul.

Va multumesc.