In luna aprilie s-a incheiat un proces in care am fost parte. De pe site-ul judecatoriei Ploiesti, unde a avut loc procesul, am vazut decizia (care e ok pentru mine). Acolo scrie ca a fost data pe 21.04 si a aparut pe site in jur de 15.05. Poate fi atacata cu recurs in 15 zile. Dar eu nu am primit nimic acasa. Intre timp avocata mea a intrat in concediu de maternitate, asa ca in loc sa o deranjez m-am gandit sa pun cateva intrebar aici:
Urmeaza sa primesc decizia finala sau trebuie sa merg eu sa o cer?
Daca cealalta parte ar fi facut recurs, as fi fost informat?
Procesul se refera la hotarul intre doua proprietati si decizia e de genul "se stabileste conform raport expertiza topografica nr...". Eu am vazut raportul in timpul procesului, dar daca vreau sa ma conving cu ochii mei ca numarul respectiv e acelasi cu ce am vazut eu, unde sa ma duc sa intreb?
Faceti un drum pana la judecatorie, la arhiva, si consultati dosarul. In mod cert hotararea nu a fost inca motivata si va va fi comunicata acasa. Dar ca sa vedeti raportul si sa va linistiti, mergeti pana acolo. Fiind perioada de vacanta judecatoreasca, verificati intai pe internet care e programul arhivei la judecatoria respectiva, ca sa nu mergeti cand e "tras oblonul."
Hotararile civile se redacteaza in termen de 30 de zile de la pronuntare, iar pana la redactarea hotararii dosarul ramane la judecator, prin urmare nu il puteti vedea in arhiva.
Dupa redactarea hotararii aceasta se comunica partilor, iar de la data comunicarii va curge termenul de recurs de 15 zile.
Avand in vedere ca termenul de 30 de zile a fost depasit, aveti posibilitatea formularii unei cereri pentru urgentarea redactarii hotararii.