avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Convocare expertiza topografica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Convocare expertiza topografica

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de o expertiza topografica la care am fost convocat.

Este vorba de o disputa cu un vecin la casa parintilor, un sat din Arges (eu sunt din Bucuresti). Judecatoarea a ordonat, la cererea vecinului, o expertiza topografica. Am primit de la expertul topograf convocarea in urma cu doua saptamani, prin posta (prioripost, am semnat pentru ea). Este pentru joi, 2 aprilie. Urmatoarea infatisare in proces este pe 3 aprilie. Initial am decis sa merg, dar intre timp a aprut ceva si nu pot sa ajung. As vrea sa il sun maine dimineata pe expert sa ii cer sa amanam.

Cam asta e situatia. Intrebarile mele sunt:

1. Eu am dreptul legal sa cer amanarea expertizei la o data care imi convine sau trebuie sa ma prezint neaparat la data fixata de expert? Daca da, ce procedura ar trebui sa urmez?

2. Daca nu ma prezint la convocare, ce mi se poate intampla?

3. Daca nu ma prezint si nici nu este nimeni acasa (nu vreau sa-i las pe parintii mei singuri), ce consecinte pot fi? Ei pot fi trasi la raspundere? Se poate face masurarea in daca una din parti nu este prezenta?

Mentionez ca am si un avocat, dar din pacate are o problema grava de sanatate si nu ma poate ajuta. Mi-a recomandat un coleg, dar nu am avut timp sa iau legatura cu acesta.

Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:31, 31 Martie 2009
este mai bine sa luati legatura cu avocatul, pana pe 3 mai e timp, ca doar nu e plecat in cosmos...;)
Da, asta o sa fac maine dimineata, ca e cam tarziu acum.

Stateam si ma framantam daca am o posibilitate legala sa aman expertiza de joi, ca sigur nu pot sa ajung.
1.Luati legatura cu avocatul desemnat,iar daca acesta nu va poate ajuta datorita starii de sanatate substituiti-l cu alt aparator.
2.Luat legatura telefonic cu expertul desemnat si explicati-i situatia,iar daca aparatorul nu se poate prezenta , solicitati-i sa amane efectuarea expertizei din motivul aratat,adica cel al imposibilitatii de prezentare a celui care va apara.
3.Daca expertiza se efectueaza in lipsa dvs. expertul poate consemna anumite situatii,amanunte tehnice care in orice caz,nu va pot fi favorabile in solutionarea juridica a cauzei.Este aceiasi situatie ca si cum v-ati prezenta la proces fara aparator.
Interesul dvs.este ca sa fiti in orice situatie reprezentat cat mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprogramare convocare de catre expert mihai1667 mihai1667 Am fost citat de catre expertul contabil pentru a ma prezenta astazi, luni, la ora 9 dimineata,cu toate documentele necesare intocmirii raportului de expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertul parte nu a participat la efectuarea expertizei. poate ... Annett Annett Expertul parte încuviințat de instanta nu a participat la efectuarea expertizei. Este vorba de o expertiza topografica și s-au făcut măsurători în ... (vezi toată discuția)
Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)