avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Jordas1967

Activitate Jordas1967

Pentru a intra in somaj am primit de la fostul meu angajator o adeverinta necompletata corect in sensul in că nu imi trece 12 luni din 24 in care am contribuit efectiv la somaj ! In anexa 7 trebuie sa treaca maxim 12 luni de contributie din 24, fara lunile in care nu am contribuit( concedii medicale),iar ei im trec si 3 luni din 12,cu suma zero! Automat nu pot primi somaj desi am fost angajat din 01.2017 pina 09.2021.Mi s- a explicat ca, chipurile, sistemul societatii nu poate omite lunile cu zero si ca imi vor elibera o adeverinta pe 15 luni cu tot cu cele cu contributie zero ,complet nelegal si iar nu pot lua somaj!La Ajofm m_i s-a explicat ca nu trebuie sa treaca lunile cu zero ,doar 12 luni cu contributie din 24. Cui ma pot adresa pentru a reclama ca societatea nu imi elibereaza adeverinta conform legii si astfel nu pot beneficia de un drept legal?
Stiu că trebuie majoritate.Problema este că nimeni nu a prevazut ca o primărie împrumută bani pentru contorizare pe orizontală,trage conducte prin scări fără nici un acord ,dar lasa ca racordarea în apartament sa fie OPTIONALA și contra cost(un pret ridicat pentru refacerea circuit în casă)Rezultatul a fost ca au fost scări unde nu s-a racordat nimeni!
Pe scara mea din 12 ap ,ne-am racordat doar 3 ap,cu apometre inteligente,citire la distanță ,fără pierderi etc cu speranta ca vom avea cheltuieli mai mici,din pacate ne-am înșelat !
Intrebarea este dacă ceilalți 9 proprietari nu sunt de acord( nu au nici un interes) putem face ceva, în condițiile în care ceilalți 3 proprietari suntem conectați la un traseu separat în scară, nu de afară!
E o situație atipică!
latka a scris:

Care este de fapt problema actuala ? Ca nu se prea intelege. Se poate monta orice contor cum doriti, insa dpdv legal nu exista vreo prevedere legata de acea diferenta. In general suma apometrelor individuala se compara cu apometrul de bransament, Diferenta (in plus inregistrata de apometrul de bransament) se repartizeaza tuturor proprietarilor, conform legii 196/2018, dupa numarul de persoane din locuinta.

Acel apometru v-ar ajuta cumva sa aflati care dintre "grupul orizontalilor" sau " grupul verticalilor" e responsabil in mai mare masura. Cum legea nu prevede, puteti in acea scara sa faceti ce doriti (prin vot in AG a proprietarilor de pe acea scara - tabel conform art. 49 alin. 4). Daca stiti si cum dpdv tehnic (alegere apometru, montare).

Nu mă interesează cine fura mai mult sau pe care traseu sunt pierderi etc.
Blocul are două scări, la una proprietarii au .montat un apomentru pe " scară " prin asociatie,la scara mea nu vor în majoritate dar cei care avem circuit separat, ,exterior : vrem să punem pe circuitul nostru,asa cum s-a putut monta legal la cealalta scară. Adică minoritari pe scară, majoritari pe circuitul nou!
Si dacă consumul plus diferență va fi mai mic ,asta e! Invit vecinii sa se lege la traseul nou,exterior vizibil,fără pierderi!
Exemplu: 12 apartamente pe scară ,7 locuite efectiv și o diferenta 15 mc !
Pe scara unde locuiesc sunt două circuite de alimentare cu apă : unul separat pe " orizontală " cu apometre la ușă și unul vechi pe " verticală " cu apomentre instalate în apartamente.Mentionez ca apartamentele alimentate separat pe " orizontală " sunt pe aceeasi parte și se pot tăia toate conductele vechi,adică elimină orice posibilitate de furt din circuitul vechi.
Si acum eterna problemă: diferenta de apă și acuzații de furt .
Intrebare: se poate monta un apomentru general pe conducta comună ,cea care alimentează apartamentele contorizate " la ușă " pe orizontală și care este separată iar asociatia sa calculeze diferenta dintre acel apomentru și cel general,pe bloc?