avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru a intra in somaj am primit de la fostul meu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru a intra in somaj am primit de la fostul meu angajator ...

Pentru a intra in somaj am primit de la fostul meu angajator o adeverinta necompletata corect in sensul in că nu imi trece 12 luni din 24 in care am contribuit efectiv la somaj ! In anexa 7 trebuie sa treaca maxim 12 luni de contributie din 24, fara lunile in care nu am contribuit( concedii medicale),iar ei im trec si 3 luni din 12,cu suma zero! Automat nu pot primi somaj desi am fost angajat din 01.2017 pina 09.2021.Mi s- a explicat ca, chipurile, sistemul societatii nu poate omite lunile cu zero si ca imi vor elibera o adeverinta pe 15 luni cu tot cu cele cu contributie zero ,complet nelegal si iar nu pot lua somaj!La Ajofm m_i s-a explicat ca nu trebuie sa treaca lunile cu zero ,doar 12 luni cu contributie din 24. Cui ma pot adresa pentru a reclama ca societatea nu imi elibereaza adeverinta conform legii si astfel nu pot beneficia de un drept legal?
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2021
Jordas1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 29 Octombrie 2021
Incercati sa sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte munca Jazmin Jazmin Buna seara, am si eu o problema: am fost concediata pe motiv de desfiintare post pe data de 31 decembrie 2009. De atunci tot sun la fosta firma angajatoare si ... (vezi toată discuția)
Intrerupere in carnetul de munca tzicsor tzicsor Va rog sa ma ajutati cu privire la acesta problema: daca am o intrerupere in cartea de munca de cateva zile ( max 7 - am plecat de la un angajator si m-am ... (vezi toată discuția)
Plata contributie la somaj de catre salariat ailina ailina Buna seara, Am si eu 3 intrebari referitoare la indemnizatia de somaj. 1.Daca nu am o luna lucrata complet, (sa zicem 5 zile lucrate din aceea luna) se ia in ... (vezi toată discuția)