Buna seara, am si eu o problema: am fost concediata pe motiv de desfiintare post pe data de 31 decembrie 2009. De atunci tot sun la fosta firma angajatoare si mi se spune ca cei de la ITM inca nu mi-au eliberat carnetul de munca, ca e mare aglomeratie la ITM... ceea ce nu prea cred ca e adevarat, ca deja dureaza prea mult. Au trecut deja 4 luni de atunci si nu stiu cum sa procedez. As vrea sa-mi depun dosarul de somaj si din cauza lor stau pe loc si nu ma mai pot descurca deloc cu banii, mai ales ca am si un copilas mic, de 2 ani. Cum sa procedez sa-i conving sa-mi elibereze odata cartea de munca? Mentionez ca la un moment dat , prin ianuarie m-am oferit sa duc chiar eu cartea de munca la ITM, daca firma de contabilitate nu are timp, dar nu au fost de acord. In schimb mi-au pregatit adeverinta aceea pentru somaj cu cotizatiile pe fiecare luna, dar din cate stiu nu-mi pot depune dosarul de somaj fara CM in original. Multumesc anticipat.
Si mai am o intrebare privitoare la adeverinta pentru somaj: din cele 12 luni intr-una apar cu cotizatie 0 la somaj. In acest caz trebuie sa rog firma sa-mi mai treaca o luna in plus ( a 13-a), adica sa apara si urmatoarea luna in care s-au platit contributii sau nu conteaza? Conteaza pentru somaj acea luna?
1. Mergeti dvs. la ITM si rugati sa va dea carnetul de munca mai repede.
2. In adeverinta trebuie sa aveti 12 luni in care s-a platit contributia la somaj.
Nu trebuia sa asteptati atat, trebuia sa mergeti personal la firma sau la ITM. Va sfatuesc sa faceti acest lucru.
Beneficiati de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii. Deja au trecut 4 luni. Daca ati lucrat si in alta parte luati si de acolo adeverinta.
De exemplu, termenul maxim de eliberare a unui carnet de munca este de 3 saptamani la ITMB, cu toate ca sunt unii inspectori care elibereaza carnetul de munca si dupa cateva zile , iar altii ...dumnezeu cu mila:(
Carnet munca
RAMOnaBC
buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm
lise
Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)