avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere in carnetul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere in carnetul de munca

Va rog sa ma ajutati cu privire la acesta problema:
daca am o intrerupere in cartea de munca de cateva zile ( max 7 - am plecat de la un angajator si m-am angajat la altul dupa o saptamana), poate influenta asta obtinerea ajutorului de somaj? ( in cazul in care voi fi disponibilizata si de acest angajator)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 29 Noiembrie 2010
1. Dvs. trebuie sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj in ultimele 24 de luni premergatoare concedierii.
2. Asa ca va puteti alege cele 12 luni (care vor fi trecute in adeverinta tip) in asa fel incat sa nu influenteze negativ cuantumul indemnizatiei.
Multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca EU imi pot alege cele 12 luni ( consecutive? ) in care am avut contributie la somaj?
De ce va intreb, pt ca eu am avut in 2010 intreruperi in carnetul de munca datorate concediului medical si concediului de studii( fara plata), deci nu am avut lucrate 12 luni consecutive.
Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Revin cu o intrebare referitoare la acest subiect:
daca intr-o luna am lucrat doar 5 zile( spre exemplu) restul de zile am fost in concediu medical, sa spunem, deci am avut o contributie la somaj, dar aferenta zilelor lucrate, (contributie f. mica), se ia in considerare acea luna pentru calculul indemnizatiei de somaj sau se iau 12 luni in care am contribuit la somaj " 100%"?
Multumesc, o zi buna.
Se ia in calcul si perioada de concediu medical, daca nu depaseste 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei pentru somaj georgiana88 georgiana88 Buna ziua...as dori sa ma lamuriti intr-o situatie:am muncit la o firma cu carte de munca din data de 11.09.2008 pana in 12.10.2009 cand mi-au bagat somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)