avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intreruperi in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intreruperi in cartea de munca

afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:50, 24 Iunie 2009
Afecteaza ajutorul de somaj numai daca de la ultima intrerupere n-ati reusit sa va angajati si n-ati depus dosarul de somaj in termenul de 60 de zile. Totodata, afecteaza mai ales vechimea in munca si calculul pensiei.
Intreruperile nu afecteaza modul de calcul a indemnizatiei de somaj.
Pot afecta insa condiitiile de acordare a acesteia.
Nelia2583 a scris:

afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj?


Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii.
Prin urmare, pot exista intreruperi in carnetul de munca astfel incat perioadele lucrate in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii sa cumuleze minim 12 luni lucrate. Intreruperile nu afecteaza modul de calcul al indemnizatiei de somaj care este stabilit prin lege.
Multumesc.

In situatia in care eu am o vechime mai mica de 3 ani, indemnizatia de somaj va reprezenta doar 75% din salariul minim brut pe tara?
Da, pentru vechime sub 3 ani primti somaj 75% din 600 = 450 lei.

Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetaruu raportului de munca, trebuie sa depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca.
daca depuneti peste acest termen(dar in termen maxim de 1 an), veti primi indemnizatia de la data depunerii dosarului.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata riki_adr riki_adr Buna, Am lucrat la firma X cu contract pe perioada determinata de un an. Dupa un an mi sa incheiat contractul de munca cu art. 56 lit. j. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata- somaj? toma daniela toma daniela BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI RASPUNDETI: AM LUCRAT 7 LUNI IN DOMENIUL VANZARILOR, IMEDIAT FARA INTRERUPERE IN C.M. AM LCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 6 LUNI LA O ... (vezi toată discuția)
Vreau sa mi se faca dreptate si sa mi se acorde dreptul meu lili cristescu lili cristescu la data de 01.01.2009 am fost disponibilizata cu art.65(1) din Codul MUNCII.nU AM CARTE DE MUNCA, DAR LUCREZ DIN ANUL 2006. Am solicitat sa mi se dea ... (vezi toată discuția)