avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VREAU SA MI SE FACA DREPTATE SI SA MI SE ACORDE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VREAU SA MI SE FACA DREPTATE SI SA MI SE ACORDE DREPTUL MEU

la data de 01.01.2009 am fost disponibilizata cu art.65(1) din Codul MUNCII.nU AM CARTE DE MUNCA, DAR LUCREZ DIN ANUL 2006. Am solicitat sa mi se dea documentele pentru a merge sa le depun la somaj, dar contabila imi spunea ca vechimea mea e la scanat si ca nu se regaseste....Dupa lungi insistente,abia pe data de 6.05.2009, mi s-a adus asa zisa adeverinta de vechime, cu semnatura ITM-ului, dar deja au trecut 5 luni( banuiesc ca eu am dreptul la 6 luni de somaj)Intrebarea mea este: mai pot depune actele pentru somaj, si daca da, fiind in prezent insarcinata in 3 luni voi mai primi indemnizatie pentru copil? Daca nu, unde sa ma adresez pentru a -mi sustine nevinovatia, oamenii acestia frustrandu-ma de niste drepturi absolut normale si cuvenite cf.Codului Muncii....va rog sa-mi spuneti daca am castig de cauza adresandu-ma in instanta..sunt de profesie coafeza si atat patroana cat si contabila habar nu aveau ce inseamna un contract de munca...Vai de noi, cei ce traiam in Romania !!! vA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:29, 22 Mai 2009
de regula conflictele de munca sunt castigate de angajati, dar cu conditia de as cunoaste drepturile, daca au ajutor de specialitate in instante(avocat) si nu au pretentii prea mari...;)In legatura cu indemnizatia pentru somaj, trebuie sa fi avut cel putin 6 luni lucrate in ultimele 12 luni si apoi pentru indemnizatia de crestere a copilului, la data nasterii acestuia, trebuie sa fi avut cel putin 12 luni lucrate sau de somaj pentru a beneficia de ea.
Pentru a beneficia de somaj este necesar sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Indemnizatia de somaj se acorda :
- de la data incetarii c.i.m. daca cererea este depusa in 30 de zile de la data incetarii c.i.m.
- daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii c.i.m. , indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Potrivit actulalelor dispozitii, veti beneficia de indemnizatia de somaj pentru o perioada de 9 luni.
Veti beneficia de indemnizatie de somaj, insa acordandu-se cu data cand veti depune dosarul, nu veti mai beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat aveti intrerupere intre 01.01.2009 si luna mai 2009( daca veti depune dosarul la AJOFM aceasta luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie pentru crestere copil dilema8 dilema8 As dori sa stiu daca, in situatia in care mama primeste indemnizatie pentru crestere copil, aceasta se poate intrerupe si si tatal poate primi ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului delphiro delphiro Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei ... (vezi toată discuția)
incetare cim -societate intrata in insolventa monodora monodora in urma intrarii in insolventa in luna decembrie 2012, a societatii la care lucram am fost concediata. Imi mai pot depune acum actele pentru somaj, am ... (vezi toată discuția)