avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA DETERMINATA- SOMAJ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA DETERMINATA- SOMAJ?

BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI RASPUNDETI: AM LUCRAT 7 LUNI IN DOMENIUL VANZARILOR, IMEDIAT FARA INTRERUPERE IN C.M. AM LCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 6 LUNI LA O ALTA SOCIETATE; IN TOTAL AM O VECHIME DE 1 AN SI O LUNA, POT BENEFICIA DE SOMAJ??
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:27, 7 Ianuarie 2010
Da.
Daca aveti minim 12 luni cotizate in ultimele 24, beneficiati de somaj, in conditiile legii ( daca inceteaza contractul de munca cu dispozitiile legii pt intrarea in somaj).
VREAU SA SPECIFIC CA VECHIMEA TOTALA ESTE DE 1AN SI O LUNA (FARA INTRERUPERE) IAR ULTIMELE 6 LUNI AU FOST INCHEIATE CU ART. 56 LIT.J
Da, aveti dreptul la indemnizatie de somaj.
Doar grabiti-va sa depuneti dosarul in maxim 30 de zile de la data incetarii contractului.
Stagiul de somaj se calculeaza astfel: 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii dosarului.
La stagiul dvs de 13 luni, daca depuneti dosarul in termen de peste 1 luna si 1 zi de la incetare contract, nu veti mai avea conditia de stagiu indeplinita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de obtinere a somajului Lacd Lacd Buna ziua,e Am fost angajata timp de 6 ani la o societate comerciala, cu norma intreaga, de unde am plecat cu demisie. Am fost reangajata la o alta ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj daca... Gabrielro22 Gabrielro22 Buna, azi am aflat un lucru si as dori sa stiu daca se mai poate realiza ! Am plecat cu demisie de la ultimul loc de munca in februarie 2011 , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)
Termene somaj nadia.berar nadia.berar Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta! Am lucrat cu 1/2 norma si mi s-a redus postul.Cand m-am prezentat la somaj dupa 4 zile, mi s-a spus ca daca nu am venit ... (vezi toată discuția)