avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de obtinere a somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de obtinere a somajului

Buna ziua,e

Am fost angajata timp de 6 ani la o societate comerciala, cu norma intreaga, de unde am plecat cu demisie. Am fost reangajata la o alta societate, pe perioada determinata de 15 zile. Dupa expirarea celor 15 zile am dreptul la somaj? In cat timp trebuie sa depun dosarul? Mentionez ca nu am avut intrerupere in cartea de munca intre cele 2 angajari. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 29 Ianuarie 2011
1. Daca CIM pe perioada determinata a incetat la data expirarii sale, conform art.56, lit.j) din Codul muncii veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Daca depuneti dosarul la AJOFM in 30 de zile de la data incetarii CIM veti primi indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM.
3. Daca depuneti dosarul mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am lucrat la o firma de curierat timp de 1 an pe perioada determinata,si acum cand trebuia sa-mi faca contractul pe perioada nedeterminata,am primit ... (vezi toată discuția)
Somaj din cercetare cellonne cellonne Stimate d-le Valeriu TUDOR Am 59 de ani si sunt angajat ca cercetator dr.ing. la o institutie de invatamant superior de stat din Bucuresti cu contract ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata- somaj? toma daniela toma daniela BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI RASPUNDETI: AM LUCRAT 7 LUNI IN DOMENIUL VANZARILOR, IMEDIAT FARA INTRERUPERE IN C.M. AM LCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 6 LUNI LA O ... (vezi toată discuția)