avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termene somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termene somaj

Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta!
Am lucrat cu 1/2 norma si mi s-a redus postul.Cand m-am prezentat la somaj dupa 4 zile, mi s-a spus ca daca nu am venit cu dosarul in prima zi nu mai pot beneficia de somaj.Mentionez ca am lucrat 10 ani.Ce pot face in aceasta situatie.Mia luat ceva timp pana mi-am strans toate documenele.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 15:56, 15 Noiembrie 2009
Am impresia că acesta este un abuz. Eu știam că ai 30 de zile să te prezinți la AJOFM.
daca indeplinesti conditia privind stagiul de cotizatie iti primeste oricand dosarul de somaj cu mentiunea ca,
dosarul depus pana in 30 zile de la data incetarii cim - intra in plata de la data lichidarii
iar
dosarul depus mai tarziu de 30 zile intra in plata de la data depunerii

vad ca ati lucrat doar 4 ore/zi asta inseamna 2 ani de cotizatie fara nici o zi de intrerupere ca sa cumulati 12 luni vechime. Se considera stagiu indeplinit 12luni lucrate a 8 ore pe zi:D
Din pacate, cei de la AJOFM au dreptate.

Stagiul de cotizare se calculeaza pe 24 de luni in urma de la data depunerii dosrului de somaj, iar in cazul in care in acesti ani ati avut doar 1/2 de norma, pentru a avea stagiul necesar trebuia sa depuneti dosarul a doua zi dupa data de incetare a contractului de munca, oentru ca deja cu urmatoarea zi nu mai este indeplinita conditia de stagiu necesara.

lg 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;

Daca nu v-ati informat din timp asupra acestei situatii de limita, nu mai aveti stagiul necesar.

Poate va puteti completa stagiul eventual cu un contract pe durata determinata (si la expirare CIM se naste dreptul la somaj)
grace_r a scris:

Din pacate, cei de la AJOFM au dreptate.

Stagiul de cotizare se calculeaza pe 24 de luni in urma de la data depunerii dosrului de somaj, iar in cazul in care in acesti ani ati avut doar 1/2 de norma, pentru a avea stagiul necesar trebuia sa depuneti dosarul a doua zi dupa data de incetare a contractului de munca, oentru ca deja cu urmatoarea zi nu mai este indeplinita conditia de stagiu necesara.

lg 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;

Daca nu v-ati informat din timp asupra acestei situatii de limita, nu mai aveti stagiul necesar.

Poate va puteti completa stagiul eventual cu un contract pe durata determinata (si la expirare CIM se naste dreptul la somaj)

Foarte interesant. Din păcate, câți au actele gata la momentul încheierii contractului ca să poată depune a doua zi cererea respectivă? Mai ales că dosarul trebuie să cuprindă și faimoasa Anexă 14, care trebuie completată inclusiv cu ultima lună, iar contribuțiile trebuie și plătite, nu?
unde ati lucrat inainte de cei 2 ani cu jumatatea de norma ,aveti vechime neintrerupta? poate aveti noroc sa va iasa asa cele cateva zile lipsa

sau un cim pe perioada determinata, dar faceti-va un calcul inainte sa stiti exact

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Somaj emy76 emy76 am lucrat in ultimii 2 ani 13 luni insa contractul de munca a incetat acum 8 luni.nu am depus actele pentru somaj deoarece am fost plecat din tara.mai am ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj livisor27 livisor27 am fost angajat in perioadele,16-08-2012 pana la 16-12-2012(4 luni),10-04-2013 pana la 21-07-2013(3 luni si 11 zile),iar a treia perioada 01-dec-2013 pana la ... (vezi toată discuția)