avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intreruperi in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intreruperi in cartea de munca

afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:50, 24 Iunie 2009
Am si eu o intrebare:daca nu ma incadrez in termenul de 30 zile pt depunere dosar somaj pt ca nu e inchisa cartea de munca,ce pot face pt a nu avea intrerupere.am decizia din 22 aprilie si inca societatea la care am lucrat pana in 2007 nu a inchis cartile de munca.
Nu mai puteti face nimic acum, decat sa depuneti o reclamatie la ITM sau sa dati in judecata angajatorul. Presupun ca ati vrut sa scrieti despre societatea la care ati lucrat din 2007.
Indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data depunerii dosarului daca ati depasit acele 30 de zile.
din cate am inteles au avut control de la itm recent si au primit termen de o saptamana sa rezolve situatia.nu e suficient sa explic la somaj problema ca sa intru in somaj fara intrerupere?
Nu, AJOFM trebuie sa respecte legea. Ca urmare, veti beneficia de indemnizatie de somaj cu data depunerii dosarului. Pentru aceasta perioada in care nu veti figura ca salariat, puteti sa va adresati instantei de judecata pentru obligarea angajatorului la daune interese, egale cu valoarea indemnizatiei de somaj pierdute in aceasta perioada de intrerupere.
Daca este vorba de un stagiu de cotizare necesar pentru indemnizatie crestere copil ( ca totusi eu cred ca aceasta este problema), atunci veti cere despagubiri egale cu valoarea dreptului pierdut din vina angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata riki_adr riki_adr Buna, Am lucrat la firma X cu contract pe perioada determinata de un an. Dupa un an mi sa incheiat contractul de munca cu art. 56 lit. j. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata- somaj? toma daniela toma daniela BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI RASPUNDETI: AM LUCRAT 7 LUNI IN DOMENIUL VANZARILOR, IMEDIAT FARA INTRERUPERE IN C.M. AM LCRAT PE O PERIOADA DETERMINATA DE 6 LUNI LA O ... (vezi toată discuția)
Vreau sa mi se faca dreptate si sa mi se acorde dreptul meu lili cristescu lili cristescu la data de 01.01.2009 am fost disponibilizata cu art.65(1) din Codul MUNCII.nU AM CARTE DE MUNCA, DAR LUCREZ DIN ANUL 2006. Am solicitat sa mi se dea ... (vezi toată discuția)