avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate Octa91

Activitate Octa91

Buna seara, as dori niste lămuriri va rog frumos cu o problema.
Este o casa care este împărțită așa: :bunica 3/6 cota parte, mama și două mătuși 1/3 cota parte fiecare.
Mama a făcut o hârtie de mana împreună cu mătușile mele, le-a despăgubit pentru partea din casă și i trimite la bunica bani de întreținere lunar. (Precizez că sumele sunt plătite de vreo 12 ani și constau în jur de vreo 40.000 euro plus renovări aduse casei)
Întrebarea e, dacă bunica vrea sa doneze la una din mătuși partea sa, poate face asta fara acordul celorlalți proprietari?
Buna ziua, am vorbit la Cargus întradevăr există o factura neachitata din ianuarie. Ei au zis că nu pot trimite factura respectiva. Nici de la firma de recuperări nu am primit factura. Ieri am discutat cu cel de la recuperări. Am întrebat în ce baza legala se achita factura respectiva, și am primit jigniri și amenințări. Pe scurt le trebuie bani, dar eu nu am factura.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Am inteles. Daca ati avut corespondenta scrisa, v-ar putea fi de folos.

Buna ziua, nu o am. Nu mai țin minte dacă am achitat-o sau nu. Când am cerut rezilierea contractului, am întrebat dacă mai am ceva de achitat și mi s-au zis că nu.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

Aveti dovada achitarii facturii aferente lunii ianuarie?

Buna ziua, am o nelămurire.
Am avut o firma și un contract cu Cargus. Contractul a presupus un abonament lunar. Am hotărât să închid firma, contractul a fost reziliat, mi s-a specificat că nu mai am nimic de achitat. Firma este radiata din aprilie anul acesta. Azi am primit un mail de la o firma de recuperare pentru plata unei facturi din ianuarie. Se poate așa ceva? Mulțumesc
Mulțumesc, așa m-am gândit și eu că ar fi cel mai bine până la urmă.

adriandimitriu a scris:

inchideti firma

Buna ziua, am un contract cu Cargus făcut pe un an de zile și doresc să îl reziliez deoarece nu mai am activitate pe firma. In acest caz trebuie să închid firma sau e suficientă suspendarea ei pentru a închide contractul respectiv? Mulțumesc
Buna seara, am și eu o problema. Am făcut un contract cu Cargus acum doua luni. As dori sa rezilieze contractul pentru că nu mai am momentan activitate pe firma. Am vreo șansă?
Pot să mă leg de faptul că a fost stabilită o sumă de la bun început și la a doua factura deja suma era mai mare? Neavând expedieri deloc în tot acest timp?
Buna ziua, am și eu o problema. Vând produse pe eMag, și cei de la sameday mi-au încurcat 3 colete și mi le-au dus in alta parte și clienții le-au returnat. Și tot mie mi-au trimis factura pentru retururi deși ei mi-au încurcat coletele. Ce fac in această situație? Nu mi se pare corect sa plătesc eu pentru prostia lor
Multumesc mult pentru raspuns

POPA GHEORGHE a scris:

Sesizarea dvs. trebuie facuta in scris la angajator (seful microbuzelor este tot un angajat al firmei ca si controlorul), cu nr. de inregistrare/ data si sa cereti raspuns scris cu masurile dispuse.

Buna, oare unde pot reclama un abuz de pe microbuzul cu care circul? Un controlor de bilete m-a ridicat de pe scaunul pe care stateam ca sa stea el in conditiile in care nu mai erau locuri libere si nu am mai avut loc pe scaun. Pe langa asta a fost si foarte obraznic cu mine. Am abonament pe acel microbuz. Este a doua oara cand am avut probleme cu respectivul. Am facut o reclamatie la seful microbuzelor dar nu am incredere ca va rezolva ceva.