avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am o nelămurire. Am avut o firma și un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am o nelămurire. Am avut o firma și un contract ...

Buna ziua, am o nelămurire.
Am avut o firma și un contract cu Cargus. Contractul a presupus un abonament lunar. Am hotărât să închid firma, contractul a fost reziliat, mi s-a specificat că nu mai am nimic de achitat. Firma este radiata din aprilie anul acesta. Azi am primit un mail de la o firma de recuperare pentru plata unei facturi din ianuarie. Se poate așa ceva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 15:13, 6 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Aveti dovada achitarii facturii aferente lunii ianuarie?
Buna ziua, nu o am. Nu mai țin minte dacă am achitat-o sau nu. Când am cerut rezilierea contractului, am întrebat dacă mai am ceva de achitat și mi s-au zis că nu.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

Aveti dovada achitarii facturii aferente lunii ianuarie?

Am inteles. Daca ati avut corespondenta scrisa, v-ar putea fi de folos.
Buna ziua, am vorbit la Cargus întradevăr există o factura neachitata din ianuarie. Ei au zis că nu pot trimite factura respectiva. Nici de la firma de recuperări nu am primit factura. Ieri am discutat cu cel de la recuperări. Am întrebat în ce baza legala se achita factura respectiva, și am primit jigniri și amenințări. Pe scurt le trebuie bani, dar eu nu am factura.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Am inteles. Daca ati avut corespondenta scrisa, v-ar putea fi de folos.

Ar trebui sa existe un nr. de factura intr-adevar. Le puteti solicita in scris printr-un e-mail nr. facturii in vederea achitarii sale (pentru a avea o dovada de buna credinta din partea dumneavoastra). Daca refuza sa vi-l trimita, atunci parerea mea este sa ii lasati sa procedeze la ce demersuri doresc. In final, va trebui sa va comunice temeiul platii fiindca veti avea nevoie eventual cand veti efectua plata din contul bancar; de asemnea nu vor putea face dovada existentei acestei creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie primita de la firma de recuperari alina240 alina240 Buna ziua. In calitate de persoana fizica am avut contract cu o firma de telefonie , nu exista abonament, plateam doar daca efectuam convorbiri. La un ... (vezi toată discuția)
Bună seara vă rog, dacă se poate să-mi spuneți opinia dumneavoastră ... mpaul1952 mpaul1952 Bună seara Vă rog, dacă se poate să-mi spuneți opinia dumneavoastră la următoarea speță: A. Telekom mi-a calculat abuziv și eronat facturile ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la firma de recuperari alina240 alina240 Buna ziua Am fost utilizatorul unei firme de telefonie, nu eram in perioada contractuala, nu aveam abonament, plateam doar daca si cat vorbeam, am achitat ... (vezi toată discuția)