avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie primita de la firma de recuperari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie primita de la firma de recuperari

Buna ziua.

In calitate de persoana fizica am avut contract cu o firma de telefonie , nu exista abonament, plateam doar daca efectuam convorbiri. La un moment dat nu am mai utilizat serviciul, am achitat ultima factura primita si asa a ramas. Acum am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari in care era specificat ca mai aveam o factura nezchitata plus penalitati, taxe, etc. Dar aceea ultima factura eu nu am primit-o niciodata nici vreo alta instiintare, notificare, etc.
In aceste conditii ce se intampla? Trebuie sa achit totul? Nu pot sa achit doar factura fara penalitati si taxe avand in vedere ca eu nu am primit factura la timp?
Si daca nu achit firmei de recuperari care este procedura mai departe?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 15:23, 6 Noiembrie 2009
Cand a fost emisa factura despre care vorbiti?
Verificati daca acea presupusa datorie nu e deja prescrisa ( 3 ani de la emiterea facturii sau de la ultima plata efectuata de dvs. in contul aceleiasi facturi).
Pe langa ce v-au sfatuit colegii va sugerez sa va deplasati la respectiva firma de telefonie si sa solicitati in scris un raspuns oficial in legatura cu situatia d-voastra.

Apoi veti vedea ce este de facut.
Presupusa factura nu e mai veche de 3 ani. Cu firma de telefonie am luat legatura telefonic, am spus ca doresc sa achit contravaloarea facturii dar dansii au spus ca nu mai sunt clientul lor si nu pot sa achit direct la dansii ci trebuie sa iau legatura cu firma de recuperari si sa achit acolo.
Nu refuz sa achit factura insa nu mi se pare corect sa achit si penalitati si alte taxe pentru o factura care nu am primit-o niciodata. Firma de telefonie chiar nu trebuie sa faca dovada ca mi-au trimis sau ca am primit factura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata de la firma de recuperari alina240 alina240 Buna ziua Am fost utilizatorul unei firme de telefonie, nu eram in perioada contractuala, nu aveam abonament, plateam doar daca si cat vorbeam, am achitat ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)