avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Somatie de plata de la firma de recuperari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Somatie de plata de la firma de recuperari

Buna ziua

Am fost utilizatorul unei firme de telefonie, nu eram in perioada contractuala, nu aveam abonament, plateam doar daca si cat vorbeam, am achitat toate facturile primite si de mult timp nu am mai folosit serviciul.
Azi am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari in care era specificat ca avem o suma de plata care reprezinta contravaloarea unei facturi plus penalitati, taxe.
Am sunat la firma de telefonie si am fost informata ca mai exista ultima factura dar care eu nu am primit-o. In rest nu am primit nimic de la firma de telefonie nici vreo instiintare, notificare, somatie, nimic.
Am spus ca sunt de acord sa achit catre firma de telefonie contravaloarea facturii respective dar dansii au spus ca nu mai sunt clientul lor si sa discut mai departe cu firma de recuperari.
Chiar trebuie sa platesc toate penalitatile plus taxele catre firma de recuperari? Nu se poate sa achit doar contravaloarea facturii avand in vedere ca nu am primit nici factura, nici vreo instiintare de plata sau altceva.
Nu ar fi trebuit totusi sa ma anunte in vreun fel ca mai am datorii catre dansii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 18:57, 5 Noiembrie 2009
Buna ziua.
In ce data a fost emisa ultima factura pe care o invoca ei ?
verificati daca creanta nu este prescrisa. daca este prescrisa... e treaba firmei de recuperare. daca creanta nu e prescrisa, firma de recuperare trebuie sa va puna la dispozitie toate documentele in baza carora solicita suma si modul de calcul a penalitatilor. daca vina,in cazul neplatii, este reala si va apartine... sinteti buna de plata.
Ianuarie 2009.

Asa cum am spus si mai sus primeam factura doar daca utilizam serviciul, daca nu utilizam serviciul nu primeam nimic. La un moment dat nu am mai utilizat serviciul deloc deci am mers pe ideea ca nu mai am nimic de plata dar se pare ca au mai ramas ceva convorbiri telefonice care nu au fost cuprinse in ultima factura achitata de catre mine.

Firma de telefonie a spus ca ei au dovada ca factura a fost emisa si ca nu trebuie sa faca dovada ca factura a fost si primita si ca nu e vina lor ca Posta Romana functioneaza asa cum functioneaza si ca eu ar fi trebuit sa ma interesez daca mai am ceva de plata. Dar este vina mea ca nu am primit-o?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
alina240, utilizator
Depuneti o cerere scrisa catre societatea de telefonie in care solicitati in copie ultima factura emisa catre dvs.si numai dupa ce verificati daca este conform contractului dintre dvs.si ei si cu ceea ce este mentionat pe factura ,luati legatura cu aceea firma de recuperari daca este cazul.
Cu respect,Alexa
Probabil este conform contractului, nu contest asta, problema este ca eu nu am primit factura si nici vreo altfel de instiintare, notificare si acuma m-am trezit ca am de plata penalitati si taxe pentru firma de recuperari. Nu refuz sa achit contravaloarea facturii dar nu as vrea sa achit si acele penalitati plus taxele pentru firma de recuperare. Datorita faptului ca plateam serviciile de telefonie doar atunci cand le utilizam deci nu aveam lunar factura nu am tinut evidenta. Nemaiutilizand serviciul si nemaiprimind nici o factura m-am gandit ca nu mai am nimic de plata dar se pare ca au mai ramas ceva convorbiri nefacturate.

Deci asa cum am zis nu contest convorbirile efectuate fiindca oricum nu le-am mai tinut evidenta insa ma deranjeaza acele penalitati si taxe. Chiar nu ar fi trebuit sa ma anunte in vreun fel? Pur si simplu ma trezesc acum ca am penalitati pentru ceva ce nu stiam? Este corect asa? E o procedura normala?
Firma de telefonie chiar nu trebuie sa faca dovada ca mi-au trimis factura sau ca m-au instiintat in vreun fel? Chiar nu pot evita nicicum acele penalitati si taxele de la firma de recuperari?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie primita de la firma de recuperari alina240 alina240 Buna ziua. In calitate de persoana fizica am avut contract cu o firma de telefonie , nu exista abonament, plateam doar daca efectuam convorbiri. La un ... (vezi toată discuția)
o mare problema cu companie telefonie mobila-solicitare plata nedatorata Maria192 Maria192 Buna ziua! Am facut in 2006 un contract cu o firma de telefonie mobila. In sediul acestora mi s-a furat cartela de catre un angajat care s-a folosit de ea. In ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita mihaela495 mihaela495 In urma unui contract am o factura neplatita catre o firma de aprox. doi ani. Intre timp firma a cesionat creanta catre o firma de recuperari. Mai intai am ... (vezi toată discuția)