avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O mare problema cu companie telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O mare problema cu companie telefonie mobila-solicitare plata nedatorata

Buna ziua! Am facut in 2006 un contract cu o firma de telefonie mobila. In sediul acestora mi s-a furat cartela de catre un angajat care s-a folosit de ea. In zilele de dupa incident am fost si am sesizat firma de acest lucru, si am cerut sa se ia masuri. Respectivul a fost dat afara iar mama mea a fost anuntata ca s-a reziliat contractul. In zilele acestea, mi s-a trimit o instiintare de la Biroul de recuperari ca am o datorie de aproximativ 7000 de RON, aceasta suma insemnand contravoalrea serviciilor( de care nu m-am folosit) in valoare de 670 de RON, penalitati de intarziere 5300 de RON, taxa de reziliere 947 de RON, toate acestea insumannd aproximativ suma mentionata mai sus. Mi s-a spus de la Biroul de recuperari ca mi s-a trimis facturi sa le platesc, cu toate ca eu nu am primit nimic acasa, daca le primeam normal ca le plateam. Acum au sunat-o pe mama ca o sa se intalneasca in instanta. Mama nu are de unde plati, e pensionara si de ce sa platesc eu pt greseala altora? Mi s-a spus ca acel contract a fost reziliat, angajatul acela dat afara, nu am primit nici o factura iar acum sa platesc aceasta suma exorbitanta mi se pare total aberant. Ce pot face in acest caz? Nu vreau sa platesc de ceva ce nu m-am folosit si nici sa trag dupa greseala altora. Mentionez ca acel contract de reziliere nu a fost semnat de mama
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Maria192, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:09, 1 Octombrie 2013
Daca facturile dateaza din 2006 sau maxim din 2009, datoria este prescrisa. deci un prim pas ar fi sa va interesati care este vechimea debitelor.
Debitele sunt din 2006, dar nu m-am folosit de cartela deloc, pentru ca mi s-a anulat contractul si de la sediul lor mi s-a spus ca nu mai am nimic de plata, ca mi s-a anulat contractul, toate acestea telefonic. Si de ce in 7 ani de zile nu am primit nimic, si tocmai acum? E caz penal? Se poate face inchisoare pt suma asta? Se pot negocia sa platesc lunar o suma de bani, ca sa scap de datorie? Cu toate ca nu sunt vinovata
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Maria192, utilizator
Nu este cauza penala dar in principiu nu trebuie sa platiti nimic, datoria , daca este din 2006, este prescrisa, nu va pot actiona in judecata. Pentru siguranta dvs. mergeti la un avocat cu actele ca sa va spuna exact care este situatia.
Nu detin nici un act, daca mi s-a spus ca mi s-a anulat contractul, nu am mai tinut nimic ce tine de asa ceva. Nu am dubluri de contract, nici contractul reziliat pe care se presupune ca ar fi trebuit sa il semnez, nici facturi, macar una, sa mi se emita, nu mai am nimic de la aceea firma.Nu exista sa i se faca oprire pe pensie mamei?
Instiintarea de la biroul de credite ar trebui sa cuprinda informatii suficiente pentru a se stabili situatia concreta: contractul in baza caruia s-au emis facturile, facturile in baza carora s-a calculat debitul dvs. Nu se popreste nimic la acest moement, poprirea se face numai in cadrul unei executari silite si numai dupa deurlarea unui proces.

Alte discuții în legătură

Cautat insistent de o firma de recuperari creante, pt o factura neachitata la fostul connex, in urma cu 10-11 ani! bgdv bgdv Buna ziua. Va voi expune in cateva cuvinte problema mea, sperand ca voi obtine un raspuns din partea dvs. In urma cu cca 10-12 ani, fiind abonat Connex( ... (vezi toată discuția)
Factura la telefon? Felix-Alex Felix-Alex Buna, Am si eu o intrebare cu privire la neplata unei facturi de la compania de telefonie Orange. De fapt e mai mult o restanta cu penalizari care a fost ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)