avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună seara Vă rog, dacă se poate să-mi spuneți ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună seara Vă rog, dacă se poate să-mi spuneți opinia dumneavoastră ...

Bună seara

Vă rog, dacă se poate să-mi spuneți opinia dumneavoastră la următoarea speță:
A. Telekom mi-a calculat abuziv și eronat facturile mele începând din anul 2019, prin modificarea unilaterală a Contractului meu, și fără acceptul meu. Trebuia să mi le recalculeze și să-mi dea înapoi sumele plătite în plus. Cum nu a făcut acest lucru, deși i-am sesizat, începând cu ianuarie 2020 nu am mai plătit facturile.
B. Anul trecut, în ianuarie 2020, am primit de la Telekom o Notificare în care eram anunțat că – începând cu data de 1 martie 2020 – au majorat tariful de telefonie. Iar în cazul când nu sunt de acord, pot rezilia unilateral contracul, fără niciun fel de pretenții din partea lor. (asta e o altă situație - de majorare de tarif, fără legătură cu modificarea Contractului de la pct. 1).
Așa că în februarie 2020, am trimis o Notificare scrisă în care denunțam contractul, notificare cu Confirmare de primire (am dovada).
Cu toate astea, facturile au început să vină și după 1 martie. Am făcut o reclamație telefonică, mi-au spus că habar n-au de notificarea mea, dar că vor cerceta și mă vor anunța. Nici n-au cercetat, nici nu m-au contactat, dar mi-au trimis în continuare facturi până prin august anul trecut, pe care evident nu le-am plătit.
C. Acum 10 zile, am primit o Somație de plată de la o Firmă de Recuperare, care mi-a spus că reprezintă o altă Firmă de Recuperare din Cipru care cumpărase presupusa mea „creanță” de la Telekom și că le sunt lor dator cu respectiva datorie (era o sumă totală, în care erau menționate penalizările de reziliere, dar fără detalii de unde provine presupusa datorie).

Deci:
- Eu am reziliat, legal, contractul începând cu 1 martie 2020, iar Telekom nu ține cont de acest lucru, trimite facturi în continuare, apoi, prin august 2020, rezilează ei un contract care era deja reziliat din martie și mă pun să plătesc și cheltuieli de reziliere. Și fără notificare cedează presupusa mea creație către o firmă de recuperare.
- Plus că nu mi-au recalculat sumele plătite de mine în plus în urma scihmbării contractului meu fără acordul meu

Dacă se poate, aș dori să știu următoarele:
1) Întrebare: Cu cine „mă cert” în continuare: cu Telekom sau cu Recuperatorii.
2) Telekom, înainte de a-mi vinde presupusa creanță – în afară de Facturile unde apăreau sume restante:
- nu m-a notificat pentru eventuale restanțe, nu mi-a trimis somație de plată.
- nu mi-a trimis detaliat din ce constă eventualele restanțe (pe ce lună etc).
- nu m-a notificat că, dacă nu plătesc, va trimite eventuala mea datorie către o Firmă de Recuperare.
- mi-a trimis datele mele personale pentru a fi prelucrate de către o altă firmă.
Întrebare: Telekom trebuia să îndeplinească aceste proceduri sau nu? Dacă nu, atunci Notificarea de la Firma de recuperare mai e valabilă?
Întrebare: Telekom putea, în mod legal, să trimită către un terț datele mele personale spre a fi prelucrate? Dacă nu, ce pot face.
3) Firma de recuperare mi-a trimis o Somație de plată, recomandată, care:
- nu avea număr de înregistrare și nici data trimiterii.
- nu avea trecut în clar numele celuor care senează.
- presupusa creanță nu era detaliată.
- m-au informat că vor prelucra datele mele personale.
Întrebare: E normal ca datele menționate mai sus să lipsească? Dacă nu, atunci Somația lor mai e valabilă?
Întrebare: Dacă nu știu din ce provine suma presupusa a fi restantă, cum pot contesta o anumită valoare/poate fi și toată suma/sau e posibil ca, de fapt, Telekom să-mi fie datoare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:14, 23 Martie 2021
DA, e posibil sa contestati si
DA, e posibil orice, ...
Si nu uitati ca dvs sunteti "un numar" (mic),
iar romtelefon e cine e. ...
E greu, dar nu imposibil, BAFTA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema abonament cosmote catalynp catalynp Buna ziua, Am avut un abonament la cosmote din 2009,valabil 2 ani. Am facut cerere de renuntare la abonament in august 2014 si mi s-a acceptat. Zilele ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare teodora g teodora g am avut un leasing financiar, desi am platit restanta nu a vrut sa mai factureze nu a trimis notificare de reziliere utilizatorului si a trimis dupa un an ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)