avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters63939

Activitate ContSters63939

Răspuns la discuția Probleme cu Banca de asigurari
teapa la ING
Mesaj Buna ziua
Am citit pe forum patania d-voastra si cred ca in aceleasi conditii are incheiat si sotul meu un contract de asigurare de tip MERIT pe 22 ani ,a platit din decembrie 2005 pana in prezent deci in decembrie se fac 4 ani dar nu mi se pare in ordine ce se intampla de la consultantul ING nu intelegi mai nimic de aceea va rog sa-mi spuneti care au fost pasii care trebuiesc urmati pentru a afla cati bani are in cont si cat poate primi in acest moment daca reziliaza contractul de asigurare
Multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra.
O zi buna va doresc

Buna ziua,
Stimata doamna, eu l-am rugat pe consultantul ING sa-mi faca o programare,astfel incit sa pot sta cu el pe indelete, si am precizat ca in momentul in care ne vom intilni as vrea sa stiu doua lucruri: suma exacta de bani pe care o am in cont , respectiv suma de bani pe care as primi-o in cazul in care m-as retrage in acea zi.
El o sa va spuna niste povesti despre numarul de unituri si alte vrajeli de genul asta, insa dumneavoastra ii spuneti sa va zica sumele amintite mai sus la valoarea lor in lei.
Cam asta a fost la mine.
In rest, citi bani am bagat si citi am scos, ati aflat deja.
Eu sper sa aveti mai mult noroc ca mine.
In definitiv, e bine ca ne-am trezit acum, si nu dupa 25 de ani.
P.S. Am uitat sa mentionez ca am rugat consultantul ING sa-mi detalieze modalitatea de calcul prin care s-a ajuns la suma ridicola pe care o aveam de ridicat, cu mentionarea tuturor comisioanelor practicate de ING, acesta explicindu-mi ca este nevoie de o cerere separata pe care trebuie sa o fac si care va trebui sa fie trimisa la Bucuresti.
Ca n-am primit raspuns la acea cerere nici pina in ziua de azi, cred ca nu mai era necesar sa precizez.
Doamnă Elena,
Ceea ce spuneţi este corect. Cu menţiunea că acele condiţii contractuale, pe care eu trebuia să le citesc şi să le accept cind am semnat Cererea, mi-au fost arătate abia cînd am semnat poliţa. Cererea a fost completată de către agentul intermediar în locul meu, eu fiind solicitat doar să o semnez. Nimic special.
Repet însă un fapt pe care nu mi l-a explicat nimeni pînă acum şi care mi se pare anormal: nu am semnătura nici unui reprezentant ING în original, tot ce am sînt copii sau xerocopii.
Din cîte ştiu eu, dacă mergi la o bancă sau la un notar cu un document pe care nu apar semnăturile în original, acel act este considerat ca fiind nul.
Dar poate sînt eu de modă veche.
ªi chestia cu 20 de zile am aflat-o azi de la dumneavoastră, căci pe nici una din condiţiile contractuale ea nu apare menţionată.
Probabil o să vă dezamăgesc : agentul nu a reuşit să-mi vîndă nimic ( totuşi, sint poate naiv, dar vreau să cred că nu sînt complet idiot). Mă bucur însă că am reuşit să vă amuz.
Cu mulţumiri
elenaerdei a scris:

" Polita de asigurare este ...contractul de asigurare."

Ce fel de contract sa fie aceasta poliţă, dacă pe ea apar NUMAI semnaturile xerocopiate ale Directorului General şi Directorului Executiv Operaţiuni ? Un contract nu presupune totuşi, semnăturile în original ale celor 2 părţi implicate ?
Situaţia se prezintă exact cum am precizat. Nu sint in posesia unui contract, am doar o cerere şi o poliţă de asigurare cu anexele ei, toate avind semnaturi XEROCOPIATE (nici o semnătură in original ) ale unor directori ING. Stiu ca pare incredibil dar mi s-a spus ca este o procedura standard la ING, deoarece directorii nu pot semna in original sute de hirtii pe zi !
Mai mult decit atit : daca in prima fază am o hirtie nesemnata prin care mi se prezintă oferta Planului de Pensii Merit , in a doua fază m-am trezit cu o poliţă de asigurare de tip Merit in care se vorbeste de " partile integrante ale Contractului de asigurare: Cererea de Asigurare, Condiţiile Contractului de asigurare şi prezenta poliţă de asigurare. Insa nici urma de contract!
De fapt acestea sint si motivele pricipale pentru care am renuntat la " contract" , mi s-au parut foarte neseriosi.
Nu stiu altii cum sint dar eu printr-un contract inteleg un act care sa contina semnăturile in original ale celor 2 părţi, ori o astfel de hirtie eu nu posed.
Dupa 2 ani de colaborare cu ING , in baza unei pensii de tip Merit, m-am gandit sa-mi verific situatia contului. Concluzia a fost ca dupa ce am platit ING-ului 24 de milioane , aveam in cont exorbitanta suma de 13 milioane. Am inteles ca am bagat banii intr-o redutabila gaura neagra si am decis sa ma retrag. Ei bine, voi retrage 7 milioane, restul fiind comisioanele ING ! Calculele le faceti dumneavoastra. Excrocheria a fost facuta. Nu stiu daca ati remarcat, insa in urma colaborarii cu ING nu va ramine nici o hirtie semnata in original de un reprezentant ING ! Tot ce aveti sint niste semnaturi xeroxate ale unor directori ING. Adica cu o valoare juridica 0 (zero !).
In rest, toate bune. Nu stiu daca am timpul si banii necesari unei lupte cu ING. Ma bucur ca m-am trezit acum si nu dupa 25 de ani.
Bunul simt imi spune ca pe undeva e corect ca cine nu casca ochii sa caste punga. Este important insa sa demascam aceste excrocherii bine camuflate.
Va stau la dispozitie pentru orice discutie. Pe curind
P.S. Faza tare e ca la ultima intilnire cu agentul ING eu ma straduiam sa aflu ce trebuie sa fac ca sa-mi recuperez restul ala de bani, iar tipul incerca sa ma convinga sa-mi mai procur o pensie, o asigurare, ceva, orice !
Adica eu pierd 17 milioane scurt, dintr-o miscare eleganta din rever, da' ar fi fain sa mai decartez cite ceva, asa ca sa nu-mi pierd indeminarea !
sint exact in aceeasi situatie. mi s-a vorbit de o pensie si pina la urma m-am trezit cu o asigurare.
acum ma chinui sa imi recuperez banii, atit citi or mai fi...
Am facut si eu o cerere pe care administratorul a aruncat-o direct la cos. Voi suporta singur cheltuielile. Intrebarea e : cum ne recuperam banii ?
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc . Datorita deteriorarii terasei, apele pluviale se infiltreaza in locuinta mea. Administratorul refuza categoric sa ia masuri pentru remedierea situatiei. Ce pot sa fac ? Sa iau actiunea pe cont propriu si apoi sa dau asociatia in judecata? Va multumesc.
Am aceeasi problema. Din pacate ,administratorul refuza luarea oricaror masuri pentru remedierea problemelor. Sa iau actiunea pe cont propriu si apoi sa dau asociatia in judecata ? Dumneavoastra ce ma sfatuiti ?