avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imi ploua in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi ploua in apartament

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc . Datorita deteriorarii terasei, apele pluviale se infiltreaza in locuinta mea. Administratorul refuza categoric sa ia masuri pentru remedierea situatiei. Ce pot sa fac ? Sa iau actiunea pe cont propriu si apoi sa dau asociatia in judecata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 03:00, 28 August 2008
Romeo Sulima a scris:

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc . Datorita deteriorarii terasei, apele pluviale se infiltreaza in locuinta mea. Administratorul refuza categoric sa ia masuri pentru remedierea situatiei. Ce pot sa fac ? Sa iau actiunea pe cont propriu si apoi sa dau asociatia in judecata? Va multumesc.
Acelasi lucru este valabil si pentru dvs.! Apucati-va de lucru, vine toamna!
Romeo Sulima a scris:

faceti mai intii o cerere scrisa catre asociatie (la care trebuie sa primiti raspuns in maxim 30 zile), pentru a fi acoperita juridic. daca nu solicitati SCRIS acest lucru, administratorul si presedintele pot spune ca nu au stiut de problema, fiind la mijloc cuvintul dvs contra cuvintului lor, pe cind invers, nu mai au scuze.
nu inteleg insa ce ati facut pina acum. de ce totdeauna lasam lucrurile pe ultimul moment ? :-/

vedeti si topicul ..."cerere catre asociatia de propietari "
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
ContSters62736, utilizator
carol_lorac a scris:

Romeo Sulima a scris:

faceti mai intii o cerere scrisa catre asociatie (la care trebuie sa primiti raspuns in maxim 30 zile), pentru a fi acoperita juridic. daca nu solicitati SCRIS acest lucru, administratorul si presedintele pot spune ca nu au stiut de problema, fiind la mijloc cuvintul dvs contra cuvintului lor, pe cind invers, nu mai au scuze.
nu inteleg insa ce ati facut pina acum. de ce totdeauna lasam lucrurile pe ultimul moment ? :-/

Domnule Carol_Iorac, pana la Dumnezeu ne mananca sfintii! Aici nu prea sunt aplicabile prevederile O.G.nr.27/2002, atata vreme cat reprezentantii asociatiilor de proprietari (presedintele si administratorul!) nu respecta Legea nr.230/2007 si Normele Metodologice de aplicare a acesteia! Asta e marea problema!
tudorioan a scris:

carol_lorac a scris:

Romeo Sulima a scris:

Domnule Carol_Iorac, pana la Dumnezeu ne mananca sfintii! Aici nu prea sunt aplicabile prevederile O.G.nr.27/2002, atata vreme cat reprezentantii asociatiilor de proprietari (presedintele si administratorul!) nu respecta Legea nr.230/2007 si Normele Metodologice de aplicare a acesteia! Asta e marea problema!
daca in postarea de la topicul "cerere catre asociatia de propietari " (greseala nu-mi apartine, pt cei care urmaresc greselile gramaticale) am banuit numai ca ati fi rau intentionat, de data asta chiar m-ati convins.numai atentionarea primita de la unul dintre moderatori m-a facut sa ma opresc cu comentariile la adresa dvs, comentarii care in mod cert sint reale si pe care le-ati fi meritat. nu doresc sa fiu atentionat cu privire la atacul la persoana dvs, desi ati merita o asemenea atitudine.
reprezentantii asociatiilor de proprietari se comporta asa din cauza unora ca dvs, care prefera discutiile pe forum in loc sa actioneze conform legii, actionind in instanta asociatiile pt incalcarile legii. si mai sint si unii care prefera sa vorbeasca pe la colturi in loc sa intruneasca adunarea generala extraordinara prin care sa demita presedintele si comitetul executiv (care poate oricind sa demita administratorul, daca acesta incalca legea).
dar va inteleg ... va manifestati frustrarea pe aici in loc sa actionati legal. nu pronunt exact cum se numeste aceasta manifestare, dar ar trebui sa banuiti despre ce este vb, fiind in cauza. si cu aceasta am terminat cu orice replica pe care o veti mai da aici, sau in orice alt topic.
PS ... legea 233/2002 (pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002))prevede :.
1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1. (1) Prezenta ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor si institutiilor publice petitii formulate in nume propriu, precum si modul de solutionare a acestora."
Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice

vedeti pe acolo, pe undeva ca sa aplica asociatiilor de locatari/proprietari ? legea se refera la AUTORITATI SI INSTITUTII PUBLICE. asa ca nu va mai dati rotund cu fel de fel de acte normative daca nu le si cititi si intelegeti.:P
oricum, prin faptul ca ati amintit de acea OG27/2002 fara sa o citit cu atentie (daca ati citit-o) ati dovedit chiar ca sinteti masochist, oferind materie prima contestatarilor dvs, acel argument al dvs devenind in fapt contra-argument
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
ContSters62736, utilizator
carol_lorac a scris:

tudorioan a scris:

carol_lorac a scris:

Romeo Sulima a scris:

daca in postarea de la topicul "cerere catre asociatia de propietari " (greseala nu-mi apartine, pt cei care urmaresc greselile gramaticale) am banuit numai ca ati fi rau intentionat, de data asta chiar m-ati convins.numai atentionarea primita de la unul dintre moderatori m-a facut sa ma opresc cu comentariile la adresa dvs, comentarii care in mod cert sint reale si pe care le-ati fi meritat. nu doresc sa fiu atentionat cu privire la atacul la persoana dvs, desi ati merita o asemenea atitudine.
reprezentantii asociatiilor de proprietari se comporta asa din cauza unora ca dvs, care prefera discutiile pe forum in loc sa actioneze conform legii, actionind in instanta asociatiile pt incalcarile legii. si mai sint si unii care prefera sa vorbeasca pe la colturi in loc sa intruneasca adunarea generala extraordinara prin care sa demita presedintele si comitetul executiv (care poate oricind sa demita administratorul, daca acesta incalca legea).
dar va inteleg ... va manifestati frustrarea pe aici in loc sa actionati legal. nu pronunt exact cum se numeste aceasta manifestare, dar ar trebui sa banuiti despre ce este vb, fiind in cauza. si cu aceasta am terminat cu orice replica pe care o veti mai da aici, sau in orice alt topic.
PS ... legea 233/2002 (pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002))prevede :.
Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice

vedeti pe acolo, pe undeva ca sa aplica asociatiilor de locatari/proprietari ? legea se refera la AUTORITATI SI INSTITUTII PUBLICE. asa ca nu va mai dati rotund cu fel de fel de acte normative daca nu le si cititi si intelegeti.:P
Domnule,in primul rand am vorbit in cunostinta de cauza pentru ca am cunoscut doua spete in care doua persoane au avut aceleasi probleme cu asociatiile de proprietari, au fost ignorati, nu este pur si simplu o coincidenta, cele doua persoane locuiesc tot la etajul 4 si atunci au facut reparatiile necesare pe cheltuiala lor, ulterior chemand in judecata asociatiile de proprietari prin actiuni in pretentii-asa se numesc,domnule-si au castigat recuperand sumele cheltuite! Nu a fost cazul sa faca uz de prevederile O.G.nr.27/2002, nu sunt aplicabile! (Prin Legea nr.233/2002 s-a aprobat ordonanta mentionata, cu modificari si completari!).In alta ordine de idei poti sa faci orice comentariu la adresa mea, dar sa fie in limitele bunului simt si bine motivate! In ceea ce priveste Normele metodologice de aplicare a Legii nr.230/2007, ar trebui sa te straduiesti in a le citi si dupa aceea mai conversam pe aceasta tema daca consideri necesar.Nu ma dau rotund, nu am cu ce, stiu despre ce vorbesc, altfel poate asi fi frustrat! Acuzi fara niciun temei! Sa te pricepi doar la atat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Femeia de serviciu CFI75 CFI75 Comitetul executiv al asociatiei de proprietari ,poate demite femeia de servici fara acordul adunarii generale? (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la cei vinovati mira55 mira55 Comitetul executiv a luat hotararea de a demite -fara temei legal sau aprobarea adunarii generale a proprietarilor dar si in contradictoriu cu opozitia scrisa ... (vezi toată discuția)