avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani de la cei vinovati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani de la cei vinovati

Comitetul executiv a luat hotararea de a demite -fara temei legal sau aprobarea adunarii generale a proprietarilor dar si in contradictoriu cu opozitia scrisa a cenzorului- a administratorului care, la randul sau, a actionat in instanta asociatia si a avut castig de cauza; urmeaza sa fie reprimit la munca iar din conturile asociatiei a fost executata silit suma de 15 000 lei. Proprietarii doresc recuperarea sumei de bani de la cei vinovati de prejudiciu dar presedintele comitetului executiv este printre cei vinovati si nu doreste, firesc, sa se adreseze instantei de judecata -ca reprezentant al proprietarilor in relatiile cu terti, fiind, astfel, si intr-un evident conflict de interese- pentru a se recupera suma respectiva de la cei care au hotarat demiterea ilegala a administratorului. Cum credeti ca se poate rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 21:52, 12 Iulie 2013
Proprietarii interesati au dreptul sa promoveze actiune in instanta impotriva presedintelui de asociatie
Temei legal
L nr 230/2007 Art. 32. -

(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.


@mira55,
Din expunerea dumneavoastra inteleg ca presedintele asociatiei de proprietari a desfacut CIM al administratorului. Administratorul a contestat aceasta in instanta. Instanta a constatat ca desfacerea CIM s-a facut fara respectarea legislatiei si a obligat asociatia sa-l reincadreze si sa-i plateasca 15000 lei probabil salariile de la desfacerea CIM pana astazi.
Daca am gresit sau nu am scris exact, va rog sa corectati.

Acum, unii proprietari ar vrea ca asociatia sa recupereze cei 15000 lei de la presedintele asociatiei, da?
Eu intreb oare unde au fost acesti proprietari pana acum? Cu siguranta procesul a durat mult avand in vedere suma de 15000 lei. Acesti proprietari care vor acum sa recupereze banii de la "vinovat" ar fi bine sa constate ca si ei sunt vinovati. Daca proprietarii au stiut ca presedintele face o ilegalitate, ca demite un salariat care-si facea treaba, ca acel presedinte nu se pricepe..., trebuia sa aleaga alt presedinte care sa rezolve legal problemele asociatiei.
Schimbarea presedintelui putea duce la rezolvarea problemelor simplu prin reincadrarea fostului administrator si incetarea procesului inceput de acesta impotriva asociatiei.

Daca puteti spunti-ne cat mai exact cum scrie in sentinta data de tribunal.
Ce sa zic deh cam asta e principala problema in romania toata lumea zice de ce sa ma bag eu si deh se ajunge la asa situatii
Adriantot, nu numai presedintele este vinovat in procesul de demitere ilegala ci si membrii comitetului executiv (cinci la numar) care sant si ei, in prezent, in functie. La vremea respectiva numai cenzorul a exprimat, in scris, pentru presedinte si comitet, un punct de vedere argumentat juridic dar cei din comitet nu au tinut cont de opinia sa pentru ca dumnealor voiau in functia de administrator pe "unul de-al lor"... Sper ca sant clar in expozeul meu. Cenzorul le-a explicat si locatarilor ca se va ajunge la acest deznodamant dar nu s-a crezut niciun moment ca se va ajunge in situatia descrisa.
Nu am sentinta data de tribunal dar, in principiu, scrie cam ce ati intuit si dvs. Mai mult, am inteles de la administrator ca in motivarea de 8 (opt) pagini totul este in defavoarea asociatiei noastre.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
mira55, utilizator
Este greu de crezut ca toti proprietarii dintr0un imobil au cunostiinta despre toate actele si actiunile presedintelui de asociatie
Totodata angajarea administratorului cat si rezilierea raportului juridic al acestuia reprezinta hotararea comitetului executiv condus de catre presedintele de asociatie care nu comunica si nu solicita acordul proprietarilor pentru hotararile/deciziile pe care urmeaza sa le dispuna
Trebuie retinut ca decizia de incetare raport juridic cu administratorul apartine presedintelui de asociatie-proprietarii nefiind raspunzatori

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig are comitetul executiv? marin53 marin53 In blocul in care sant cenzor, comitetul executiv a hotarat \"eliberarea din functie\" a administratorului incadrat cu CIM pentru ca \"nu ati respectat ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)