avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce sanse de castig are comitetul executiv?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce sanse de castig are comitetul executiv?

In blocul in care sant cenzor, comitetul executiv a hotarat "eliberarea din functie" a administratorului incadrat cu CIM pentru ca "nu ati respectat obligatiile din fisa postului rezumandu-va la activitati, casierie, contabilitate, deci activitate incomplecta (necorespunzatoare). In discutia pe care am purtat-o cu presedintele comitetului executiv, i-am comunicat ca nu este o decizie corecta si ca administatorul intentioneaza sa ne actioneze in instanta (unde cred ca si are sanse de castig) dar acesta a ramas pe pozitia initiala.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:47, 20 Septembrie 2011
daca are contract individual de munca , consultati un specialist (avocat , consilier)pentru a va ajuta la redactarea procedurii incetarii contractului .
Daca CEx. a hotarat de ce se pune in discutie? Eu nu vreau sa cred ca va castiga, daca va castiga intreb care este dreptul propietarului, daca mai are vreunul?
De ce CIM daca este asociatie non profit. Propietarii nu au dreptul sa-si aleaga omul dorit, chiar daca o face lunar? Aberant ca pe banii personali ai propietarilor din care s-au tras impozite si contributii sa decida oricine, fie ea si instanta.
Asociatia de proprietari nu poate fi comparata cu un angajator ce angajazeaza salariati pentru realizarea profitului, este o asociatie non profit, nimeni nu trebuie sa o impiedice sa-si aleaga personalul. Influenta primariilor (asociatiile fiind bune din 4 in 4 ani iar administratorii fiind in general si salariatii primariilor) trebuie sa dispara sau trebuie abrogata legea 230. Din toate mesajele de pana acum am ajuns la concluzia ca asociatiile de locatari si-au depasit atributiile incalcand drepturile constitutionale de proprietate, si asta sub indrumarea primariilor care prin "acordarea atestatului" si-au impus influentele, asemenatoare cu cele de dinainte de '89. Daca doriti argumente le voi prezenta. Rog administratorii de asociatii de propietari sa-mi respecte opinia si raspunsul.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Trebuie sa mentionez ca nu sant motive serioase pentru a-l demite pe administrator, presedintele necunoscand nici legislatia asociatiilor de proprietari ci nu-l mai doreste pur si simplu pe administrator desi opinia mea ca si cenzor este ca administratorul s-a achitat de sarcini corect si responsabil.
Dar ce spuneti de noua lege a asociatiilor de proprietari care se pregateste sa apara?Atunci sa vezi administratorii ce culoare vor avea!Cum se schimba culorile la patru ani se schimba si opiniile lor!De ce neaparat CIM din moment ce contractele civile conform Codului Civil sunt in vigoare?-Pentru mai multe taxe si perioada de cotizare -IOCA-!

In situatia asta schimbati presedintele!Probabil domnul presedinte nu a fost sau nu este sef pe la servici si daca tot a ajuns in pozitia asta-Sa te fereasca Dumnezeu de judecata nestiutorilor!Daca nu exista motive serioase pentru desfacerea CIM este foarte probabil sa plateasca oamenii din asociatie daune pentru........istetimea presedintelui!Asa ca in conformitate cu inca in vigoarea legea 230 Comitetul este cel care angajeaza sau destituie din functie nu PRESEDINTELE ca nu i-a mai placut de ochii angajatului!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Adriantot, moderator
marin53 a scris:

In blocul in care sant cenzor, comitetul executiv a hotarat "eliberarea din functie" a administratorului incadrat cu CIM ...

Comitetul executiv are acest drept, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007. Faptul ca cenzorul sau oricine altcineva din asociatie sau din afara asociatiei are o alta parere despre activitatea administratorului, nu are importanta. Comitetu (condus de presedinte) angajeaza si demite personalul angajat. Proprietarii nu-si aleg administratorul. Proprietarii aleg membrii comitetului si presedintele asociatiei. Acestia lucreaza diect cu administratorul si ei chiar pot prelua toate atributiunile administratorului, conform acelorasi reglementari.

Iar daca acel administrator este un om valoros in bransa aceasta, ar trebui sa nu stea o clipa pe ganduri si sa plece imediat la alta asociatie. Sunt asociatii care cauta administratori bine pregatiti si priceputi. In aceasta asociatie, chiar daca s-ar judeca si instanta ar obliga asociatia sa-l angajeze din nou, nu vad cum acesta mai poate lucra in acest colrctiv. Oricand i se poate imputa ceva chiar si inventat pentru a fi dat afara sau sa fie pus la plata unor daune...

Apoi, pentru ca s-a facut afirmatii incorecte mai sus, trebuie stiut ca asociatiile de proprietari au personalitate juridica si angajeaza personal ca oricare alta persoana juridica (SA, SRL...).
Angajarea personalului nu are nici o legatura cu profitul, cu faptul ca este non-profit, ONG, societate comerciala, regie autonoma, institutie bugetara... Persoanalul se angajeaza, se destituie..., cu respectarea Codului muncii si nu al statutului fiecarei entitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la cei vinovati mira55 mira55 Comitetul executiv a luat hotararea de a demite -fara temei legal sau aprobarea adunarii generale a proprietarilor dar si in contradictoriu cu opozitia scrisa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)