avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate mihanego

Activitate mihanego

Discuție Legea 130/1999
ce modificari au fost aduse Legii 130/1999 ?
va multumesc
Răspuns la discuția dividende de plata
multumesc
pot stinge datoria fata de societate a asociatului(unic),inregistrate in 461 cu dividendele de plata?suma se ridica la 40.000 lei ?
multumesc
nu voi primi niciun raspuns oficial ! repet,am fost sunata de o d-na de la CAS care m-a informat ca nu imi v-a da niciun raspuns oficilal! am notat in mesajul initial.
va multumesc
am urmatoarea situatie:
1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat,
2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu este salariat al firmei,este nevoit sa foloseasca profitul anului trecut- a hotarit sa-l ridice ca dividend.
3.asociatul,unic,este salariat la o institutie de stat unde figureaza ca asigurat si plateste contributiile aferente venitului din salariul lunar.
Voi calcula si plati impozit 16%,voi depunde D.100.
intrebare: trebuie sa-i calculez si cas aferent venitului din dividende de 6.5%(af.2007)?daca da,ce declaratie trebuie depusa la CAS? oare se incadreaza la lit.e.),Art.257 din Legea 95/2006 ?
va rog,un sfat!
am facut adresa in scris catre CAS,sa-mi raspunda daca in cazul de mai sus trebuie retinuta contributia CAS,m-a sunat o doamna foarte deranjata de adresa mea si mi-a spus ca nu poate sa-mi dea un raspuns oficial,m-a intrebat cum se numeste asociatul,mi-a spus ca nu apare ca asigurat si ca urmare nu trebuie sa-i retin CAS-ul.
Ne plingem de sistem,dar de fapt noi oamenii suntem sistemul!
Răspuns la discuția amortizare la leasing financiar
ghola,va multumesc frumos pentru raspus,dar,eu nu sunt convinsa ca am procedat corect in sensul ca am calculat amortizarea la valoarea de achizitie a mij.fix,valoare in care este inclusa Valoarea Reziduala a mij.fix.
Valoarea Reziduala a unei imobilizari este considerata ca fiind nesemnificativa in calculul valorii amortizabile,in practica(am citit studii de caz),valoarea amortizabila este val. de achizitie minus val.reziduala.
ce sfat imi puteti da? in cazul unui control voi avea probleme?credeti ca ar trebui sa revin asupra inregistrarilor efectuate?
va multumesc
Răspuns la discuția amortizare la leasing financiar
contractul prevede faptul ca utilizatorul se angajeaza sa achizitioneze bunul la valoarea reziduala(20% din val.de achizitie),valoare ce se achita in rate lunare(cf.scadentarului anexa la contract).Aceeasi termeni sunt prevazuti si in Amendamentul la contractul initial convenit intre locator si utilizator privitor la micsorarea termenului de finantare.
Pina aici totul este clar,problema mea este modul in care am tratat tranzactia d.p.d.v contabil si implicatiile fiscale.
in cazul unui leasing financiar(autoturism) am calculat rata de amortizare la valoarea de achizitie(in care este inclusa si vaoarea reziduala); problema este ca primele doua rate sunt calculate(inregistrate) pe exercitiul financiar 2007(nov+dec).
Cum ma sfatuiti sa procedez? Iar peste toate acestea,contractul de leasing a fost modificat in sensul miscorarii considerabile a termenului de finantare,drept urmare,v-a trebui sa ajustez si perioada de amortizare(fapt cerut de administratorul firmei).
ce parere aveti?
va multumesc