avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Eliza Ioana

Activitate Eliza Ioana

Buna ziua! Intentionez sa vand un autovehicul unui cumparator cu carte de identitate provizorie in care este stipulat motivul eliberarii : lipsa dovada adresa domiciliu. Am intrebat la Directia de Impozite si Taxe Locale (mai exact la Primaria comunei unde este inmatriculata masina) daca o pot scoate din evidenta cu un CI provizoriu si mi s-a spus ca nu se poate, dar la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) mi-au spus ca conform legistatie romane se poate atat vanzarea-cumpararea de autovehicule cu CI provizoriu, cat si scoaterea din evidenta de la DITL. Va rog, imi spuneti legea care stipuleaza acest lucru?
Buna seara! Sunt studenta in anul 2 la o universitate de prestigiu din Bucuresti. In martie 2021, s-a afisat metodologia in care se specifica faptul ca studentii acestei universitati pot beneficia de mobilitati definitive (interne), mai exact transferul de la o facultate la alta in cadrul universitatii. S-a afisat totodata si platforma unde am adaugat dosarul cu documentele necesare pentru transferul la o alta facultate din cadrul acestei universitati. Dar, pana sa fie analizate aceste dosarele de transfer, Senatul Universitatii a modificat articolul din metodologie care spune ca nu se mai aproba transferul catre alte facultati (acest lucru, dupa ce ne-au dat numar de inregistrare al dosarului depus). Daca nu exista specificat in regulamentul lor intern, faptul ca Senatul poate sa modifice oricand orice, eu pot ataca legal aceasta decizie a lor? Nu ar fi incalcate si drepturile omului? Ce avocat de drept trebuie sa contactez?