Buna ziua! Intentionez sa vand un autovehicul unui cumparator cu carte de identitate provizorie in care este stipulat motivul eliberarii : lipsa dovada adresa domiciliu. Am intrebat la Directia de Impozite si Taxe Locale (mai exact la Primaria comunei unde este inmatriculata masina) daca o pot scoate din evidenta cu un CI provizoriu si mi s-a spus ca nu se poate, dar la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) mi-au spus ca conform legistatie romane se poate atat vanzarea-cumpararea de autovehicule cu CI provizoriu, cat si scoaterea din evidenta de la DITL. Va rog, imi spuneti legea care stipuleaza acest lucru?
Buna seara! Sunt studenta in anul 2 la o universitate de prestigiu din Bucuresti. In martie 2021, s-a afisat metodologia in care se specifica faptul ca studentii acestei universitati pot beneficia de mobilitati definitive (interne), mai exact transferul de la o facultate la alta in cadrul universitatii. S-a afisat totodata si platforma unde am adaugat dosarul cu documentele necesare pentru transferul la o alta facultate din cadrul acestei universitati. Dar, pana sa fie analizate aceste dosarele de transfer, Senatul Universitatii a modificat articolul din metodologie care spune ca nu se mai aproba transferul catre alte facultati (acest lucru, dupa ce ne-au dat numar de inregistrare al dosarului depus). Daca nu exista specificat in regulamentul lor intern, faptul ca Senatul poate sa modifice oricand orice, eu pot ataca legal aceasta decizie a lor? Nu ar fi incalcate si drepturile omului? Ce avocat de drept trebuie sa contactez?