avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Activitate OanaLuiza

Activitate OanaLuiza

Persoana a decedat in Bucuresti dar domiciliul il avea in alt oras. De asemenea detinea bunuri si in Bucuresti impreuna cu sotia si in orasul de domiciliu. Pot face succesiunea in Bucuresti?

CABINET AVOCAT STROIE CATALIN a scris:

unde este persoana decedata

Buna ziua! Imi puteti spune daca dezbaterea succesiunii trebuie facuta in orasul de domiciliu al decedatului sau se poate oriunde? Multumesc!

adriandimitriu a scris:

nu puteti evacua legal persoane care nu au unde sa se duca in timpul iernii.

Am inteles dar intrebarea mea nu era legata de evacuare. Acele persoane nu ar trebui sa respecte anumite lucruri fara a ameninta si fara a vandaliza? Ma intereseaza cum as putea sa le impun un comportament civilizat atata timp cat stau pe proprietatea mea. Multumesc !

adriandimitriu a scris:

de ce nu e contractul incetat si doar suspendat?

Contractul este incetat conform adresei primite de la AFI. Voi incepe actiunea de evacuare dar pana se va solutiona as vrea sa iau masuri pentru ca am primit amenintari
Locuiesc intr-un imobil care a fost nationalizat si restituit in natura, eu fiind proprietarul. In unul din apartamente inca locuieste fostul chirias care urmeaza aa fie evacuat. Mentionez ca aceasta persoana locuieste fara forme legale, contractul de închiriere fiind suspendat. Din cauza temperamentului agresiv am montat o camera de supraveghere in curte dar a fost vandalizata de acest fost chirias. Imi puteti spune ce as putea sa fac in aceasta situatie? Multumesc
Multumesc. Cum se definesc aceste motive disciplinare? Nu exista mentionat in regulamentul intern acest lucru. Cum se face cercetarea dusciplinara? In baza a ce?
In cazul in care angajatorul anunta monitorizarea laptopurilor angajatilor in scopul eficientizarii si descopera ca unul dintre angajati are instalat pe laptop un program care impiedica laptopul de a intra in sleep mode, are dreptul la concedierea angajatului fara un avertisment sau fara a anunta in prealabil ce este permis si ce nu este pe laptopul companiei?
Buna ziua, mi-a fost restituit in natura prin legea 10/2001 un apartament ocupat de un chirias. Procesul verbal de punere is posesie eliberat de PMB a fost incheiat. Intampin urmatoarea problema. Desi AFI a trimis instiintare catre fostul chirias cu privire la incetarea contractului de inchiriere si confirmarea punerii in posesie, acesta a refuzat de trei ori primirea corespondentei. Ma puteti sfatui cum se poate proceda pentru a-l obliga sa primeasca corespondenta? Mentionez ca AFI utilizeaza servicii postale. Multumesc !
Multumesc frumos. M-am prezentat la sectia de politie si am cerut lamuriri cu privire la aceasta zona protejata, imobilul nefiind incadrat pe listele PMB ca apartinand zonelor protejate. Mi s-a comunicat ca Ministerul culturii atesta acest lucru printr-o adresa. Nu ar trebui sa fie informatie publica?
Buna ziua, in legatura cu dosarul penal ce as putea face?