avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate raducan42

Activitate raducan42

Ideea este ca juristul de acolo care primește sau nu documentele este chiar Directorul local OCPI! Nici nu voi putea depune spre înregistrare pt ca nu voi fi lăsată sa fac acest lucru. Am mai avut un cadastru de realizat anul trecut pt partea tatălui meu și știu cum procedează! El face legea acolo!
Din păcate OCPI nu accepta doar hotararea judecatoreasca și certificatul.de modyenotor după bunicul pt eliberarea cadastrului pt terenurile ramase ale mamei!
Asa ar fi logic dar din păcate nu este asa și în practica! Tatălui meu i s-au cerut mai multe certificate de moștenitor după moștenitorii decedați. Adică după bunicul, apoi fratele mijlociu decedat și cel suplimentar după fiecare data când au survenit modificări! Totul fiind tranșat tot în instanță prin hotarare judecatoreasca! Deci aceiași procedura!
Am fost cu toate actele la OCPI și mi s-a solicitat emiterea de către notar a acestui certificat de unic mostenotor exact ca în hotarare! Altfel nu se poate face dovada completăa drepturilor mamei mele!
Pai tocmai aceasta este problema ca mama în urma dezbaterii succesiunii bunicii a fost declarată unic moștenitor în hotărârea instantei care a rămas definitivă!
Refuzul notarilor din circumscripția teritoriala de a elibera certificat unic moștenitor pt o succesiune dezbătută a mamei mele decedate, pe motiv că mama a dezbătut succesiunea în instanță și nu este necesar acest act! Și la tata,când s-a dezbătut succesiunea pt bunica paternă, s-a dezbătut la fel și i s-au eliberat mai multe certificate de moștenitor, plus cele suplimentare care survin când mai.mulți mostenotori decedează între timp...
Notarul care a efectuat vanzarile unor proprietati în proprietatea mamei dupa dezbaterea succesiunii bunicii mele materne, nu i-a eliberat mamei certificat atunci pt unic mostenotor, asa cum reiese din hotararea instantei.
Datorita faptului că mama, decedata nu este singurul copil al părinților ei, mi s-a solicitat atat la efectuarea cadastrului OCPI acest certificat de moștenitor - cu calitate de ,unic moștenitor "pt mama, și notarii din circumscripția teritoariala refuza eliberare certificat unic mostenitor pentru mama decedata.
Ideea este că peste tot unde m-am prezentat pentru pregătirea dosarului succesiunii mamei mele decedate anul trecut, mi s-a cerut certificatul.ei de unic mostenitor dupa bunica și nimeni nu i l-a eliberat inainte!
La orice notar pt intocmirea dosarului de succesiune succesiune ți se cere sa ai cadastru valabil pt dosarul.de succesiune!
Am formulat o cerere la care am anexat documentele necesare dar notara nu mi-a dat nici un nr de înregistrare, mi-a fost dat răspunsul telefonic cum că nu se poate accepta aceasta cerere!
Ce pot face?
Va multumesc frumos pt raspuns!
Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi, in ceea ce priveste impartirea mostenirii de la parinti.
Suntem doua surori. Eu necasatorita, fara copiii si fara alte obligatii, locuiesc in Bucuresti, ar sora mea, cadatorita, cu foi copiii de 15 ani , gemeni, locuirsc toti intr-un apartament cu 4 camere ( ea, sotul, cei 2 baieti si parintii sotului ei), in alt Judet.
Parintii nostri sunt inca in viata, dar nu au o starede sanatate buna. De curand i-sm externat din spital pe ambii si are grija o vecina de ei, atat cat poate si ea.
Ideea este ca parintii , desi sunt la varste cuprinse intre 77 si 78 ani nu doresc sa faa impartirea averii in timpul vietii si de aici su inceput discutii despre cine ii va griji efectiv, si cine le va face pkmenile, etc. Sora mea, s-a sustras de la asta, dar nici pe mine nu ma lasa.....in fine.......si bineanteles tot sora mea a adus discutia despre cim vom imparti noi doua totul la 2! Problema este ca totusi, parintii au stabilit verbal ca : garsoniera unde am domiciliul sa imi ramana mie si masina lor un logan din 2014( fost dacia 1310) prin rabla. Casa de la tara unde ei locuiesc in prezent sa ramana surorii mele, care si-a exprimat dorinta de a ramane ca licuinta de vacanta pt famimia ei, o a -doua masina a parintilor , un break verde a fost deja dat cu ani in urma surorii mele, impreuna cu o remorcutza , pe care ea le-a vandut si si-a luat banii pe ele.....in rest, parintii msi au cateva terenuri agricole , pe care le putem imparti la 2, fara probleme......Ceea ce ma indigneaza rste ca sora mea, desi initial era de acord cu dorinta parintilor mri acum s-a sucit, si se bucura ca parintii.nu vor sa ne treaca mostenireacat ei sunt in viata, pe motiv ca expertii vor evaluaa tot si daca garsoniera valoreaza mai mult, ea vs vrea totul impartit la 2, asa cum este legal?! Mie nu mi se pare corect, deoarece ea cand s-a casatorit, parintii i-au dat ca zestre cont de 10.000 euro si apoi masina si remorcutza.....iar ea uita de aceste aspecte, plus ca garsoniera se afla in Arges, unde licuiesc parintii si ea nu va sta niciodata acolo, deci nu ii foloseste, eu locuiesc in ea si nu am alta casa........ce ma puteti invata sa fac , astfel sa se faca o imparteala corecta? Eu vreau sa ii ingrijesc pe parinti , lusndu-i la mine in Bucuresti si nu ii pot lasa asa cum ea vrea.
Scuze, pt ca am detaliat asa de mult...vreau o parere sinxera daca am vreo sansa sau macar sa stiu la ce ma astept.